בלוג האוכל המומלץ michi

פשטידת ברוקולי ללא תחתית

אינגלישקייק באואך כ 30 ס"מ

פשטידת ברוקולי וקישואים מהירה

אני אוהבת פשטידות ובמיוחד את הפשוטות ללא הבצק .
פשוט משתמשים בירקות של הבית עם גבינות ויוצאת ארוחה קלילה צבעונית ומפלאה.
אני ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה ולשמן היטב על מנת שנוכל בקלות לחלץ את הפשטידה בדיוק כמו קיש עם בצק וזה יחליף את הפשטידה המושקעת במינימום מאמץ.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים ומרפדים את בסיס התבנית אפייה.
  2. מעברים את הברוקולי לקערה ומכסים המים רותחים. אחרי כדקה מוסיפים את הקישואים ומחכים עוד כדקה. מסננים ומיבשים היטב (חשוב מאוד  לסנן – שלא יהיו נוזלים בפשטידה).
  3. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, קורנפלור, גבינות והביצים. מוסיפים 1/4 כפית מלח ומעט פלפל.
  4. מסדרים בתבנית את הירקות ומעל יוצקים לתבנית את הבלילה. מערבבים מעת שהגבינות יחדרו לתוך הירקות ואופים כ 45-50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת מאוד ומזהיבה לגמרי.
  5. מוציאים, מצננים כ-5 דקות וחותכים לחתיכות. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף חצי מהחלב בגביע גדול של יוגורט (200 גרם).

המרכיבים

  • 3 כוסות פרחי ברוקולי (אפשר קפואים מופשרים ומסוננים)
  • 2 קישואים או זוקיני חתוכים לפרוסות דקות עם קולפן ירקות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 כוסות חלב (360 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת ( 100 גרם)
  • 1/2 חבילה גבינה מלוחה מגוררת שאוהבים (125 גרם)
  • 1 כף קורנפלור
גלילה לראש העמוד