בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה ותפוחים בקלי קלות

מרובעת כ 30*25 או עגולה קוטר 24 ס"מ

עוגת גבינה ותפוחים בניחוח קרמל

עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים ועם הקצפה.
טריק קטן שאני אוהבת הוא הקצפת ביצים שלמות – נוצר קצף נפלא שמחזיק יפה את האויר בעוגה.
אפויה בתבנית אחת עם תפוחים בקרמל.
הקרמל עם הגבינה וציפוי השמנת יוצרים עוגה שהיא חויה.
ללא גלוטן כמובן!

אופן ההכנה

1. התפוחים: שמים במחבת בינונית את הסוכר ומחממים על להבה גבוהה 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להתקרמל. מוסיפים את החמאה והתפוחים ומבשלים על הלהבה בינונית, תוך כדי ערבוב, 7-9 דקות עד שהסוכר כולו התקרמל והתפוחים התרככו. מסירים מהלהבה ומניחים לצינון.
2. מחממים את התנור ל-190מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית, מרפדים בנייר אפייה כך שיכסה גם את הדפנות, ומשמנים גם את נייר האפייה.
3. העוגה: שמים בקערה בינונית את הגבינה, השמנת החמוצה, אבקת הפודינג, הקורנפלור וסוכר הווניל וטורפים לקרם חלק.
4. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות, לקצף יציב ורך.
5. לוקחים מצקת מהקצף, מוסיפים לקערת קרם הגבינה וטורפים היטב מוסיפים את יתרת קצף הביצים לקערת הקרם ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול, לעיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים המקורמלים ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבנית.
6. מניחים בבסיס התנור החם תבנית עם קוביות קרח מכניסים את העוגה ואופים 12 דקות. מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה ורוטטת. מכבים את בתנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי כשעה. מעבירים למקרר ומאחסנים 3 שעות לפחות.
7. הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים לקרם אחיד. יוצקים את הקרם על העוגה ומיישירם.

עוגת גבינה תפוחים בקלי קלות

המרכיבים

לתפוחים המקורמלים
• 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
• 1 כף (10 גרם)
• 2 תפוחים
לעוגה
• 3 גביעים (750 גרם) גבינה 5%-9% שומן
• 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
• 4 כפות (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
• 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
• 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
• 4 ביצים בגודל M
• ½ כוס (100 גרם) סוכר
לציפוי
• 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
• 3 כפות גדושות אבקת סוכר

גלילה לראש העמוד