בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות פסח בציפוי גרעינים

18-24

לחמניות פסח בציפוי בריא

לחמניות נפלאות "קריספיות" במיוחד בגלל ציפוי הגרעינים והשומשום.
אני אוהבת לחמניות פסח במיוחד בגלל הטכניקה.
מכינים אותן בדיוק כמו בצק רבוך.
מבחינתי הכי קל בעולם ואין אפשרות לטעויות.
מרתיחים מים ושומן ואליו מוסיפים את המרכיבים היבשים.
אותם נוזלים רותחים הם אלה שיוצרים את מרקם הפחזנית וגם מחזיקים את קמח המצה ויוצרים לחמניית פסח מושלמת.

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני ממחממים יחד מים, שמן ומלח עד לרתיחה מלאה ומוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב עם כף עץ ומורידים מהאש. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כדקה על מנת לצנן מעט. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה עד שהבצק רך אך יציב מספיק ליצירת לחמניות (נוח לעבודה).
2. להרכבה: מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, (קצת יותר קטנים), טובלים אותם בציפוי כך שיכסה את כל הכדור. מניחים במרווחים של 5 ס"מ בין כל לחמנייה. ומפזרים מעל שומשום. אופים 20 דקות או עד שמזהיב ויציב למגע. מצננים מעט וממגישים באותו היום.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם ללא הציפוי או רק בציפוי שומשום

המרכיבים

• 1/2 1 כוסות קמח מצה (210 גרם)
• 1 כוס מים (240 מ"ל)
• 120 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
• 1 כפית מלח
• 3-4 ביצים
• 1/2 1 כוס תערובת (גרעיני חמנייה, גרעינים, פשתן, שומשום מלא, שומשום רגיל, קצח)

גלילה לראש העמוד