טופו חמוץ מתוק בפחות מ 15 דקות
3 סועדים
טופו מוקפץ חמוץ מתוק
מנה סופר אהובה ב 15 דקות הכנה.
מקסימום טעם בלי טיגון עמוק ארוך והמון מרכיבים שצריך לחפש.
מאז שביתי הקטנה הדס הפכה לצמחונית אני מחפשת ומנסה להכין לה מתכונים אהובים בגרסה צמחונית.
המנה האסייתית הזו הפכה ללהיט אצלה ואצלי במיוחד בגלל הקלות בהכנה והטעם הממכר.
כולם במשפחה נהנים מהמנה בלי קשר לצמחונות.
מקסימום טעם בלי טיגון עמוק ארוך והמון מרכיבים שצריך לחפש.
מאז שביתי הקטנה הדס הפכה לצמחונית אני מחפשת ומנסה להכין לה מתכונים אהובים בגרסה צמחונית.
המנה האסייתית הזו הפכה ללהיט אצלה ואצלי במיוחד בגלל הקלות בהכנה והטעם הממכר.
כולם במשפחה נהנים מהמנה בלי קשר לצמחונות.
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה טופו חתוך ביד לחתיכות בינוניות עם הקורנפלור והתבלין .
- מחממים בסיר בינוני או ווק את השמן.
- על אש גובהה מטגנים את נתחי הטופו כ 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שמזהיבים ומניחים בצד.
- בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב.
- מחממים עוד מעט שמן ומטגנים בצל כ2-3 דקות ומוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עוד דקה על אש גבוהה מוסיפים את הרוטב , והטופו ומבשלים יחד כדקה, מוסיפים בצל ירוק ומערבבים עוד כדקה. מורידים מהאש ומקשטים באגוזי קשיו ומגישים. מומלץ להגיש עם אורז לבן.
טיפ ממיכל:
1.אפשר להוסיף ממש בסוף ההקפצה כפית ג'ינג'ר טרי מגורר לחיזוק הטעם האסייתי.
2. במידה והרוטב מצטמצם מהר מוסיפים 1/4 כוס מים או מעט סויה.
המרכיבים
- 300 גרם טופו במרקם קשה
- 1 בצל קלוף וחתוך לפרוסות
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
- 3 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות באורך 2 ס"מ
- 1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים וחתוכים גס לקישוט
לציפוי
- 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
- 1 כף חמשת התבלינים או בהרט או כמון
- 1/4 כוס שמן לטיגון
לרוטב
- 1/2 כוס קטשופ
- 2 כפיות חומץ אורז או חומץ תפוחים רגיל
- 4 כפות דבש
- 6 כפות סויה