בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות הקיסר

כ 18 יחידות

לחמניות אוסטריות

לחמניות רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ בצורה אופיינית לגרמניה ואוסטריה. זו הלחמנייה הבסיסית בכל מאפייה בדיוק כמו לחמניות האצבע אצלינו.
שיטת הקיפול יוצרת משולשים נפלאים מעל במן צורת כוכב. נפלא לעבודה עם ילדים.
לוקח זמן להתרגל אבל זה ממש לא מסובך.
סרטון מהאנסטגרם ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

1. לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים את מרכיבי הבצק מלבד המלח . לשים כ 2 דקות ומוסיפים את המלח. ממשיכים לוש עוד 8 דקות. הבצק יוצא רך אך נוח לעבוד. במידה ורך מידי מוסיפים עוד כף קמח. מכסים ומתפיחים כ 30-45 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
2. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פינג (70 גרם ליחידה) ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר כ 12 ס"מ ומקמחים מעט משני הצדדים, מקפלים משולש מהבצק למרכז. בעזרת האצבע מהדקים את השולי במשולש מהמרכז לשולים עד שמרגישים את המשטח. מקפלים עוד משולש בכיוון השעון וחוזרים על פעולת ההידוק. חוזרים על הקיפול 4 פעמים. את הבצק שנותר פשוט מהדקים למרכז הלחמנייה מתחת למשולש הראשון באופן סימטרי ושישלים צורת כוכב.
3. מחממים תנור ל 210 מעלות מתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
4. אופים ע 10-12 דקות או עד שמזהיב.
5. מומלץ להגיש חם וביום האפייה.

המרכיבים

• 500 גרם קמח (1/3 3 כוסות)
• 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
• 270 מ"ל מים (1 כוס+ 3 כפות)
• 50 גרם חמאה מומסת או שמן
• 1 כף מלח

גלילה לראש העמוד