קדירת אווז בדובדבנים
ל 5-6 סועדים
שוקי אווז עם דובדבנים בבישול ארוך
למי שלא התנסה בשוקי אווז זו המנה להתחיל איתה. קלה להכנה ומשתבחת בכל חימום בדיוק כמו בקדירת בקר. כמו בכל קדירה כמה דקות עבודה להעמיד את הסיר ומכאן הסבלנות משתלמת.
המנה הכי חורפית שיש!!!
מתאים המיוחד לאוהבי קונפי אווז במסעדות עילית, זה מאוד מזכיר רק עם הרבה פחות שומן.
לא תאמינו כמה קל להכין אותה.
סרטון הכנה קצר באינסטגרם ממש כאן בעמוד:)
תהיו חברים ותערבו אחרי גם באינסטגרם.
אופן ההכנה
1. מורידים מהשוקיים גושי שומן גדולים במידה ויש (צריך להשאיר מהשומן כי הוא מקור הטעם אבל אין צורך ביותר מידי).
2. מחממים מחבת גדולה וצולים את השוקים כ 4 דקות מכל צד על אש גבוהה עד שמזהיבים. מעבירים לכלי ומשהים בטמפרטורת החדר. יוצקים החוצה מהמחבת את השומן ויוצקים לתוכו את היין ומביאים לרתיחה. מניחים בצד עד לשימוש.
3. בסיר גדול המתאים לשוקים כך שיעמדו באלכסון מחממים סוכר כ 3-4 דקות או עד שנוצר קרמל בהיר בצדדים. מוסיפים את היין מהמחבת והציר. מסדרים את השוקים צמודים ויוצקים מעל דובדבנים, שום וסלרי. במידה והנוזלים לא מכסים לגמרי את הבשר מוסיפים עוד מים לכיסוי מלא. מוסיפים עלי דפנה ומביאים לרתיחה. מורידים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים או עד שהבשר רך מאוד – ממש מתפרק מהעצם. בודקים עם מזלג. מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל עם סיר פתוח כ 20 דקות על מנת לצמצם את הרוטב. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
4. מומלץ להגיש עם פירה בטטה: בסיר בינוני מבשלים 3-4 בטטות קלופות וחתוכות ל 4 כ 20-דקות מכוסות במים על אש גבוה עם כפית מלח עד שמתרככות. מסננים ועם מזלג יוצרים פירה, מוסיפים כמה כפות שמן זית ומומלץ לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
המרכיבים
• 8 שוקי אווז כ 2 ק"ג (נמכרים בארץ קפואים)
• 200 גרם דובדבנים קפואים או מסוננים מקופסא
• 1/2 כוס סוכר (אפשר לבן או חום בהיר)
• 1/2 1 כוסות יין אדום (360 מ"ל)
• 1 ליטר ציר עוף או בשר (אפשר להכין מאבקה)
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
• 3 שיני שום קלופות וחצויות
• 2 עלי דפנה
• מלח ופלפל