צלי מבשר טחון חגיגי עם ערמונים
ל 5 סועדים
צלי חגיגי בפחות משעה עם ערמונים ופטריות
הצלי המפורסם שלי עם הפטנט הפעם בגרסה חגיגית במיוחד!!
מבשלים את הצלי בסיר או מחבת עם שוליים גבוהים יחד עם ערמונים ופטריות.
חגיגה אמיתית ללא מאמץ.
סרטון הדרכה כאן בעמוד – זה פטנט שמצליח!!
אופן ההכנה
1. חותכים כ 4 ערמונים ממרכיבי הרוטב לחתיכות קטנות. בקערה בינונית מערבבים בשר טחון עם כל מרכיבי הצלי והערמונים כשתי דקות עד שמתערבב היטב. מתבלים במלח ופלפל. יוצרים מהבשר צורה של כיכר באורך כ 20 ס"מ.
2. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה עם שולים גבוהים או סיר רחב. מחממים שמן זית ומטגנים את הצלי על אש גבוהה כ 3-4 דקות מכל צד. ממש בסוף הטיגון מוסיפים את הגזר, כרישה, סלרי, ערמונים ופטריות ומטגנים יחד עם הבשר כשתי דקות. מוסיפים מים, יין ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה מכסים כמעט לגמרי במכסה ומבשלים 45-50 או עד שהצלי יציב למגע והרוטב הצטמצם.
3. מוציאים את הצלי מהרוטב משהים כ 10 דקות ופורסים. בינתיים מתבלים את הרוטב במלח ופלפל. מגישים עם רוטב חם.
4. נשמר 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם על הכיריים.
טיפ ממיכל:
למנה עוד יותר חגיגית. קוצצים 50 גרם ערמונים דק ומוסיפים לתערובת הבשר הטחון.
המרכיבים
לצלי
• 1 ק"ג בשר בקר טחון טרי (מומלץ טחון פעמיים)
• 1 גזר קטן מגורר דק
• 1/2 בצל מגורר דק
• 2 כפות קמח (אפשר להחליף בכף קורנפלור)
• כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 1 כף קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (כ 30 גרם)
• 3 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב
• 1/2 כרישה חתוכה לפרוסות
• 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
• 250 גרם פטריות פורטובלו או שמפניון חתוכות לחצאים או רבעים (תלוי הגודל)
• 100 גרם ערמונים בואקום (1 חבילה)
• 1/2 1 כוסות מים (360 מ"ל)
• 1/2 כוס יין אדום יבש (120 מ"ל)
• ¼ כוס רסק עגבניות
• מלח ופלפל