בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שזיפים בחושה מהודרת

22-24 ס"מ

עוגת שזיפים וקראמבל

עוגת שזיפי שגיב שסבתא שלי נהגה להכין עם המון פירות וצבע סגלגל משגע.
בקונדיטוריות בגרמניה שזיפי השגיב הם מלכי האפייה בקיץ.
עוגת השזיפים הבחושה היא מלאכת מחשבת.
מעט בצק ומעליו שזורים שזיפי שגיב האליפטיים שמתמסרים לחלוטין לחום התנור.
ממש כמו טארט הכוכב כאן הוא הפרי עם נגיעה קטנה של בצק שטרויזל מהיר מעל.
וממש לפני הגשה מברישים בדבש או מעט ריבת משמשים חמה מעל לפרי החשוף.
תענוג אמיתי.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את החמאה והסוכר ומקציפים עד שהחמאה מבהירה מעט. מוסיפים ביצים והמלח ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, קליפת הלימון והחלב ומערבלים לבלילה אחידה.. יוצקים את הבלילה לתבנית.
3. חוצים את השזיפים, מסלקים את הגלעין וחותכים כל מחצית לרוחב ל2 חלקים. מסדרים את השזיפים צמודים במעגלים כך שיכסו את כל פני העוגה. מעבירים למקרר עד לשימוש.
4. בקערה בינונית מערבבים עם כף את חומרי השטרויזל עד שנוצרים פרורים הגודל בינוני ומפזרים מעל לעוגה.
5. אופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מחממים מעט במיקרוגל את הדבש ומברישים את פני העגה ומגישים. אפשר להגיש מעט חמה או צוננת מהמקרר.

טיפ ממיכל:

למי שממהר אפשר להחליף את השטרויזל 1/3 כוס שקדים פרוסים שמפזרים מעל לשזיפים לפני התנור.

עוגת שזיפים בחושה מהודרת

המרכיבים

לבצק
• 125 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורה החדר
• 100 גרם סוכר 1/2 כוס)
• 1 שקית סוכר וניל
• 2 ביצים
• קורט מלח
• 1/4 כוס חלב או חלב צמחי
• 1 כוס קמח
• 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
• קליפה מגוררת מ-1 לימון
• 750 גרם שזיפים – מומלץ שגיב – כל סוג של שזיף עובד, במיוחד בשלים

לשטרויזל (אם רוצים – חלופה בהערות):
• 70 גרם קמח (1/2 כוס)
• 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
• 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר – רכה

2-3 כפות דבש/סילאן/ ריבת משמשים

גלילה לראש העמוד