בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שיש עם חמאת בוטנים

1 תבנית אנגליש קייק האורך 30-35 ס"מ

עוגת שיש רכה במיוחד בציפוי חמאת בוטנים

אין על עוגות בחושות עם טעם נוסף!!
עוגה בחושה משובחת , פשוטה להכנה שלא תפסיקו לנשנש.
חמאת הבוטנים שנמצאת בבלילה ובציפוי נותנת לעוגה אקסטרה רכות!!!

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (175 מעלות). משמנים תבנית אפייה ומצפים את הבסיס בנייר אפייה.
2. ממיסים שוקולד במיקרוגל דקה – דקה וחצי ולערבב היטב עד שכל הגושים נעלמים.
3. במיקסר מקציפים יחד חמאה, חמאת בוטנים וסוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי אחת אחר השניה ורק שהראשונה נבלעה בתערובת. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה. מוסיפים חלב וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה. מערבבים חצי מהבלילה עם השוקולד המומס או קקאו מנופה בעזרת כף עץ.
4. יוצקים לתבנית את הבלילה הבהירה. ומעליה את בלילה השוקולד. בעזרת כף מערבבים מעט בין שתי הבלילות (לא יותר מידי). אופים כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מוציאים ומצננים כחצי שעה לפחות.
5. מצפים את פני העוגה בחמאת בוטנים באחידות לכל אורכה ומגישים.

עוגת שיש בציפוי חמאת בוטנים

המרכיבים

  • 180 גר' חמאה  או מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות  חמאת בוטנים
  • ¼ 1 כוסות קמח (160 גר')
  • ¼ כפית מלח
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • 100 גר' שוקולד מריר חתוך לטבליות או 2 כפות גדושות קקאו כ 40 גרם
  • 2/3 כוס סוכר  (140 גר')
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב (125 מ"ל)

 

  • 1/3 לציפוי:  מיכל חמאת בוטנים

 

גלילה לראש העמוד