גולאש עם בטטות
ל 5 סועדים
גולאש עם בטטות ותפוחי אדמה
גולאש היא קדירה כפרית הונגרית.
חומרי גלם נפלאים ופשוטים שעוטפים את הבשר בבישול ארוך בטעם מופלא.
הבסיס לכל הטוב הזה הוא הפפריקה המתוקה כמובן.
במתכון הזה הוספתי אקסטרה מתיקות עם קוביות בטטה בנוסף לתפוחי האדמה.
מתכון שגר ושכח. חצי שעה השקעה בהתחלה ואח"כ הבישול הארוך עושה את רוב העבודה.
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה גדול מחממים 3 כפות שמן. מטגנים את פיסות בשר לקדירה על אש גבוהה כ 5 דקות עד שמזהיבים מכל הצדדים. מוציאים לצלחת עד לשלב מאוחר יותר . מוסיפים למחבת כוס מים ומביאים לרתיחה ומניחים בצד.
2. בסיר גדול מחממים את השמן שנותר ומטגנים את ירקות השורש כ 4 דקות או עד שמזהיב מעט. מוסיפים פפריקה, קמח ובשר ומערבבים היטב. מוסיפים את המים מהמחבת וממלאים במים מעט כ 3 ס"מ מעל הבשר ומוסיפים עלה דפנה .מביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה מכוסה (לא לגמרי – משאירים פתח קטן) כשעה וחצי או עד שהבשר רך לגמרי. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 40 דקות נוספות לא מכוסה. בכל שלב אם המים מתאדים והבשר לא מכוסה – מוסיפים מעט מים לבישול.
3. מתבלים את הקדירה המוכנה במלח ופלפל ומגישים חם. נשמר כ 4 ימים במקרר. כל חימום נוסף רק משביח את המנה.
טיפ ממיכל:
אפשר ומומלץ להגיש עם שפצ'לה:
מרכיבים
1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
1 כפית מלח
2 ביצים
320 מ"ל מים או מעט יותר לפי הצורך
ההכנה
1. בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
2. מחממים בסיר גדול לפחות 3 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים
המרכיבים
• 1 ק"ג בשר בקר לקדירה חתוך לקוביות בינוניות 2*2 (מומלץ שריר או כתף)
• 6 כפות שמן קנולה
• 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
• 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות קטנות
• 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
• 3 כפות פפריקה מתוקה גדושות
• 2 כפות קמח
• 2 עלי דפנה
• 2 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לקוביות 1*1 ס"מ
• 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות בינוניות
• מלח ופלפל