עוגיות שומשום וחלבה
30 יחידות
עוגיות שומשום וחלבה לפסח
עוגיות פסח משובחות משומשום וחלבה, תענוג!!
פשוטות להכנה ונשמרות לאורך זמן.
כאלה שמגישים בהנאה ליד כוס תה ארומטית וחמה.
מושלמות כפטיפור/נשנוש לפסח.
פשוטות להכנה ונשמרות לאורך זמן.
כאלה שמגישים בהנאה ליד כוס תה ארומטית וחמה.
מושלמות כפטיפור/נשנוש לפסח.
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום גבוה (175 מעלות). מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. בקערה בינונית מערבבים יחד את הביצה וסוכר מוסיפים שומשום, שמן וחלבה ומרבבים כחצי דקה עד שהכול הופך לבלילה אחידה.
- מניחים על התבנית כפית מבלילת העוגיות וברווח של 3 ס"מ מניחים עוד כפית עד שהבלילה נגמרת. אופים 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
- במיקרוגל ממיסים את השמן והשוקולד (כחצי דקה). טובלים את העוגיות המצוננות בשוקולד (כשליש מהעוגייה ומניחים על נייר אפייה. מעבירים למקרר ל5 דקות. ברגע שהשוקולד התקשה אפשר להפריד בקלות את העוגייה מהנייר.
- נשמר בטמפרטורת החדר כשבוע.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין גם בלי ציפוי השוקולד.