בלוג האוכל המומלץ michi

קדירת פרגיות וירקות בסילאן

6 סועדים

קדירת פרגיות צבעונית

מנה מרכזית חגיגית מרשימה וקלה להכנה לחג!
מנה עיקרית צבעונית במיוחד שאופים יחד בתנור ללא מאמץ.
המנה מבוססת על משרה סילאן מהיר הכנה שמוסיף למנה מלבד הטעם צבע עמוק.
באפייה הראשונה בעצם נוצרת לחות בין הפרגיות לירקות שנותנת לפרגיות רכות מיוחדת ולירקות טעם מופלא בניחוח של ציר עוף מתקתק.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). בקערה גדולה מערבבים את שמן ,סויה וסילאן. מוסיפים מעט פלפל. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב בתערובת. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש.
  1. בקערה גדולה מערבבים שמן זית וסילאן מוסיפים ירקות חתוכים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. בתבנית מלבנית או קדירה גדולה מסדרים את הירקות ולצידם את הפרגיות. מברישים את הפרגיות במשרה שנותר.מכסים בניר כסף (ונייר אפייה צמוד מתחתיו) או מכסה ומעבירים לתנור ואופים כ 50 דקות . מורידים את הנייר מברישים שוב את הפרגיות במשרה  ואופים עוד 20-25 דקות עד להזהבה מוציאים מהתנור ומגישים יחד עם התבנית.
  2. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הפרגית בשוקי עוף.

המרכיבים

  • 1 ק"ג שוקי פרגית עם עצם
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כוס סויה
  • 1/2  כוס סילאן

 

לירקות

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל סגול קלוף וחתוך לשמיניות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות בגודל בינוני
  • 1 שומר חתוך לשמיניות
  • 4 גזרים צבעוניים ותוכים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ או מיני גזרים קלופים
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד