פילה סלמון אפוי בנוסח פרובנס
6 סועדים
סלמון פרובנס
10 דקות של הכנה בהגזמה וחצי שעה בתנור.
פעמים רבות אני מארחת ואין לי מספיק זמן להכנות מסובכות אז זו המנה העיקרית שאני בוחרת.
חומר גלם משובח זקוק רק לתיבול נכון ופשוט.
ממליצה להשקיע בדג טרי ומכאן אין אפשרות לפספס!!
מנה מרכזית חגיגית במיוחד שמקשטת את השולחן .
על אף המעלות הגבוהות בתנור הדג יוצא רך במיוחד עם טעמים ים תיכוניים / פרובנסיים מופלאים.
פעמים רבות אני מארחת ואין לי מספיק זמן להכנות מסובכות אז זו המנה העיקרית שאני בוחרת.
חומר גלם משובח זקוק רק לתיבול נכון ופשוט.
ממליצה להשקיע בדג טרי ומכאן אין אפשרות לפספס!!
מנה מרכזית חגיגית במיוחד שמקשטת את השולחן .
על אף המעלות הגבוהות בתנור הדג יוצא רך במיוחד עם טעמים ים תיכוניים / פרובנסיים מופלאים.
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים נייר אפייה בשני ניירות. מניחים על הנייר את הדג באלכסון. מתבלים במלח כס ופלפל לגרוס ומניחים מעל את חצאי העגבניות , הכרישה, קישוא ועלי טימין. מברישים מעל בשמן זית. אופים את דג כ 30-40 דקות תלוי בגודל. אפשר לבדוק עם סכין במרכז הדג שהוא נאפה לגמרי לפני שמגישים. מעבירים לצלחת הגשה בעזרת 2 ניירות האפייה (בדיוק כמו בצילום)
- אפשר להכין את דג לשמור עטוף במקרר ובהגעת האורחים לאפות. נשמר 3 ימים במקרר. אפשר לחמם שוב במיקרוגל או בתנור.
טיפ ממיכל:
טיפ אישי: אני אוהבת להגיש את הדג מעט חי במרכז זה מבטיח שהדג מאוד לח לכל אורכו.
בתמונה יש ראש שום שלם שנאפה עם הדג, מעט מוברש בשמן זית למי שרוצה ומתאים.