צ'ורוס ברוטב טופי
20-25 יחידות
בצק רבוך מטוגן - צ'ורוס עם רוטב טופי
כל הטיפים והטריקים להכנת רוטב טופי מושלם עם תוספות למי שממש לא יכול לוותר על שוקולד עם צ'ורוס.
בניגוד לבצקים אחרים, שהופכים כבדים בטיגון בשמן עמוק – הבצק הרבוך מתקבל קליל, תפוח ואלגנטי.
אופן ההכנה
1. שמים בסיר בינוני את החלב והמים, החמאה הסוכר והמלח, ומבשלים עד לרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה, בעזרת כף עץ, עד שנעלמים הגושים. מסירים מהאש.
2. מעבירים את הבצק לקערת המערבל, ומקציפים על מהירות נמוכה (אפשר גם עם מקציף ידני) – עם בלון ההקצפה או עם וו גיטרה. מוסיפים 4 ביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת ונוצר בצק אחיד ויציב. במידת הצורך מוסיפים את הביצה החמישית (במידה והבק רך מספיק לזילוף לא להוסיף ביצה נוספת או להוסיף חצי ביצה). מעבירים את הבצק המוכן לשקית זילוף מומלץ עם צנטר כוכב.
3. שמים את השמן בסיר בינוני, ומחממים אותו לחום בינוני 180 מעלות או עד שנוצרות בועות מסביב לכף עץ כשהשמן חם מזלפים לתוכו פס בצק באורך 4-5 ס"מ, וקוטמים בעזרת סכין או מספרים. מזלפים לשמן עוד 5-4 יחידות, ומטגנים אותן 4-3 דקות. מעבירים לנייר סופג. ממשיכים כך עם יתרת הבצק. מגלגלים או מפזרים מעל הצ'ורוס אבקת סוכר.
4. הרוטב: שמים את הסוכר בסיר בינוני, ומחממים על אש גבוהה ולא נוגעים עד שנוצר קרמל בהיר בקצוות. בינתיים, שמים את השמנת בכלי מתאים ומחממים 2 דקות במיקרוגל. שופכים את השמנת החמה על הקרמל שבסיר בזהירות, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות, תוך כדי ערבוב קל עד שנוצר רוטב אחיד ומורידים מהאש (אפציונלי: כשהרוטב עדין חם אך לא רותח מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שנמס). מעבירים לצלוחית.
5. מעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם רוטב טופי חמים.
המרכיבים
• ½ כוס (125 מ"ל) חלב
• ½ כוס (125 מ"ל) מים
• 125 גרם חמאה
• 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
• ¼ כפית מלח
• 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
• 4-5 ביצים
• 2-3 כפות אבקת סוכר לגלגול/פיזור הצ'ורוס
• 700 מ"ל שמן קנולה
• לרוטב טופי
• 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
• 1/2 מכל (1/2 מ"ל) שמנת
• אופציונלי : 50 גרם שוקולד חלב או מריר קצוץ גס