בלוג האוכל המומלץ michi

שפצ'לה ברוטב גבינות

5 סועדים

אטריות שפצ'לה עם רוטב גבינות ובצל מטוגן

מנה שמקורה באוסטריה ודרום גרמניה ופרושה בגרמנית "חוחית קטנה".
אולי בגלל הצורה הקטנה והמוזרה שיוצאת אל הסיר ויוצרת לנו גוש בצק קטנטן מאודה שיוצר מנת אטריות עבודת יד מיוחדת במינה.

המנה קלה להכנה מלבד ההתארגנות על מגש מחורר – מומלץ מגש לפיצה עם חורים גדולים או פומפייה שטוחה עם חורים גדולים ( אפשר לקנות פומפייה מיוחדת להכנת שפצ'לה באינטרנט ובארץ החנויות כמו 4chef).

בצק הפסטה מעט נוזלי ומתערבב בקלות במיקסר. יחד עם רוטב נפלא מובטחת לכם הצלחה ואפשרות להפתיע במנה ייחודית.
קישור לרכישת מכשיר שפצ'להehaur ">



אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים, נוזלים ומלח במהירות בינונית עד שמתקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית (במידת הצורך מוסיפים מעט מים).
  2. מחממים בסיר גדול -המתאים למגש המחורר לפחות 2 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובעזרת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. לא לבשל יותר מידי פסטה מומלץ להפריד את התהליך לפעמיים. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה. שומרים בצד כוס ממי הבישול.
  3. מחממים כחצי ליטר שמן. בקערה בינונית מערבבים בצל עם קמח ופפריקה. מטגנים בשמן החם כדקה וחצי או עד שמזהיבים. מוציאים אל נייר סופג ומשהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
  4. בקערה בינונית מרבבים שמנת חמוצה וגבינות.
  5. במחבת גדולה מחממים חמאה ומטגנים את הבצל כשתי דקות או עד שמזהיב קלות.. מוסיפים את תערובת הגבינות וחמי כוס ממי הבישול ומביאים לרתיחה נמוכה. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. מוסיפים את השפצ'לה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומגישים חם עם עירית ובצל מעל.

טיפ ממיכל:

מתכון מותאם לילדים: אפשר להחליף את גבינת הצ'דר בגבינה צהובה מגוררת. ואת הבצל להגיש בצד.

המרכיבים

לבצק

  • 280 גרם קמח ( 2 כוסות)
  • 2/3 כפית מלח (5 גרם)
  • 1 ביצה L
  • 180 מ"ל מים (3/4 כוס) – אפשר גם חצי מים וחצי חלב
  • לשמור 1 כוס ממי הבישול

 

  • לרוטב (3/4 מיכל שמנת חמוצה או קרם פרש (150 גרם)
  • 75 גר' גבינת צ'דר מגוררת או גבינה צהובה שאוהבים (למשל קשקבל, פיקורינו)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות עירית קצוצה (אם רוצים)
  • 1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 חמאה
  • מלח ופלפל

 

  • 1 בצל בינוני קלוף וחצוי, חתוך לפרוסות
  • כף קמח
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה

 

 

גלילה לראש העמוד