סלט גזר צבעוני פיקנטי
5 סועדים
סלט גזר צבעוני וחגיגי
סלט גזר חגיגי, מפנק וצבעוני לשולחן החג.
מעט פיקנטי , רק אם ממש מתאים.
רוצו להכין!!
מעט פיקנטי , רק אם ממש מתאים.
רוצו להכין!!
אופן ההכנה
- מביאים לרתיחה מים בסיר בינוני וממליחים אותם (ככפית מלח לליטר וחצי מים). מבשלים את הסלרי 3-2 דקות, רק עד שהמקלות מתרככים מעט. מסננים.
- הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים למרקם אחיד. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מאחסנים במקרר עד לשימוש. אפשר להכין יומים שלושה מראש.
- בקערה גדולה מערבבים יחד גזר, סלרי , צנונית, פלפל אדום חריף ופטרוזיליה (משהים יחד במקרר). ממש בארוחה מוסיפים את השקדים יחד עם הרוטב ומערבבים.
המרכיבים
- 5 גבעולי סלרי, פרוסים דק
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות ארוכות
- 6 צנוניות קטנות, פרוסות דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 פלפל אדום חריף, חתוך לקוביות קטנות (אם רוצים)
- 4 כפות שקדים קלופים ופרוסים, קלויים
- לרוטב
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 1 שן שום, קלופה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
- מלח, פלפל שחור גרוס
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה