לזניה במילוי עגבניות, בשמל וקישואים
תבנית אובלית / מלבנית/ אינגליש קייק ארוך
לזניה במילוי קישואים צרובים
טעמי השכבות נאפים יחד ויוצרים מאפה פסטה מעודן.
למי שאוהב להשתמש בעלי לזניה ללא אפייה ממש אין בעיה במתכון אני נותנת הוראות לשתי האפשרויות וממש ממליצה להשתמש בקיצורי דרך.
אופן ההכנה
1. לרוטב העגבניות: בסיר בינוני מחממים שמן זית וצולים את הבצל עד שמבהיר. מוסיפים בזיליקום ושן שום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים עגבניות ומביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות. קוצצים במעבד מזון או בלנדר ידני , מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר.
2. לבשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים שמנת, חלב ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה (כדי למנוע גושים). כשהרוטב מסמיך מורידים מהאש. מוסיפים גבינת שמנת מתבלים במלח ,פלפל ואגוז מוסקט. מצננים בטמפרטורת החדר.
3. לקישואים: חותכים את הקישואים לרצועות ארוכות ודקות (אפשר להיעזר במנדולינה). מטגנים אותם בשמן זית ומלח עד שמזהיבות כדקה וחצי מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). למי שמשתמש בעלי לזניה ללא בישול אין צורך בשלב הזה – לקפוץ ישירות לסעיף 5. מחממים סיר גדול מלא במים וכפית מלח. מבשלים את עלי הלזניה לפי ההוראות על האריזה. שוטפים במים ומסדרים על מגבות פרוסים ישר עד לשימוש.
5. משמנים את תבנית האפייה (למי שמשתמש בעלי לזניה ללא בישול יוצק 1/3 כוס מים בתחתית) ומסדרים בבסיס את עלי הפסטה כך שיכסו הכול. מורחים מצקת וחצי מרוטב הבשמל ומצקת מרוטב העגבניות מעל באופן אחיד. מסדרים פרוסות של קישוא. מכסים שוב עלי לזניה ומעל את שני הרטבים הקישואים ולבסוף כיסוי עלי לזניה אחרון. מעליו שופכים מעט רוטב עגבניות ופרמזן. אופים מכוסה בנייר אלומיניום 15 דקות. מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ 10-12 דקות או עד שהלזניה מזהיבה מעט. מגישים חם.
6. נשמר 3 ימים במקרר.
טיפ ממיכל:
טיפ לקיצור דרך: במקום להכין רוטב עגבניות בהחלט אפשר להחליף ל 600 מ"ל רוטב עגבניות שאוהבים עם טעמים עדינים.
אפשר להכין את הלזניה עם כל ירק שאובים (מתאים מאוד לפטריות או תרד) ואו לגמרי בלי ירקות רק בשמל ועגבניות, יוצא מושלם!!
המרכיבים
• 1 חבילה עלי לזניה 500 גר'
רוטב עגבניות
• 1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 1 ענף בזיליקום מופרד לעלים וקצוץ
• 1/2 ליטר עגבניות קלופות מרוסקות
• 2 כפות שמן זית
• 4 קישואים גדולים
• 1/4 כוס שמן זית (60 מ"ל)
לבשמל
• 100 גר' קמח כ3/4 כוס קמח
• 100 גר' חמאה
• 1 מיכל שמנת מתוקה או מופחתת שומן (250 מ"ל)
• 1 כוס חלב (240 מ"ל)
• 2 כפות גדושות גבינת שמנת
• 1/2 כפית אגוז מוסקט
לקישוט
• 50 גר' גבינת פרמזן (אם רוצים)