בלוג האוכל המומלץ michi

סלט אטריות שעועית אסייתי

4-5 סועדים

סלט אסייתי

אטריות שעועית הם להיט אצלי בית ובכול רגע נתן יש שתי חבילות במזווה.
מנות ירק ונודלס “ללא גלוטן” נפלאה שאפשר להכין כארוחה.
באירוח אפשר להכין כמה שעות לפני שהאורחים מגיעים ולערבב עם הרוטב סמוך להגשה. בטעמים אסייתים מגוונים ומפתיעים. הכינו מראש בבית שמן שומשום, סויה, רוטב צ’ילי מתוק וחומץ אורז.
סלט אסייתי צבעוני

אופן ההכנה

1. מרתיחים ליטר מים. בקערה בינונית מניחים אטריות שעועית ובקערה קטנה שעועית ירוקה. מכינים עוד קערה עם מים וקרח. שופכים כל האטריות מים רותחים כך שיכסה ועל השעועית את המים שנותרו. את השעועית אחרי 2 דקות מעבירים למי קרח. משאירים את האטריות במים לפחות עשרים דקות עד שמתנפחות ומרככות.
2. לרוטב: במעבד מזון טוחנים יחד את כל חומרי הוינגרט ומתבלים במלח
3. לקערה גדולה מכניסים את כל הירקות ושעועית מסוננת וקרה ומערבבים יחד עם הרוטב. מסננים את אטריות השעועית וחתוכים מעט למקלות קצרים יותר (שיהיה נוח לערבב, מומלץ עם מספריים).מוסיפים את האטריות, בוטנים, דפי נורי וכוסברה מערבבים שוב ומגישים .

המרכיבים

לסלט

1 חבילה אטריות שעועית

1/2 כרוב אדום חתוך לפרוסות דקות

4-5 מיני צנוניות חתוכות לפרוסות

1 קישוא חתוך למקלות דקים

1/2 חבילה שעועית ירקה עדינה (קפואה – מופשרת)

80 גר’ בוטנים קלופים מומלחים וחתוכים גס

1/2 כוס כוסברה טרייה – עלים בלבד

 

לוינגרט

20 מ”ל שמן שומשום

100 מ”ל שמן רגיל

30 גר’ חומץ אורז

2 כפות חמאת  בוטנים

1 כף סויה

1 כף צילי מתוק

מלח

 

2 דפי נורי חתוכים ידנית לפיסות קטנות לקישוט (אם רוצים)

 

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי בקניצקי
פורסם ב: לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד