בלוג האוכל המומלץ michi

5 עוגיות מבצק אחד

כ 40 עוגיות או 20 סנדויץ

בצק אחד בסיס ו5 עוגיות

בצק עוגיות אחד וחמש עוגיות צבעוניות בטעמים.
לבצק הפריך המתוק הזה אני שומרת אמונים כבר יותר משלושים שנה. הוא עובד מצוין והטעם שלו נפלא.
בכל פעם שאני רוצה לגוון אני פשוט מוסיפה לו טעמים ויוצרת ממנו צורות, וככה, כל פעם מחדש, אני מגישה עוגיות חדשות.
חמש עוגיות מבצק אחד

אופן ההכנה

מתכון בסיס
1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות בינוניות ומעבירים למעבד המזון או לקערת המערבל עם וו הגיטרה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים.
2. מוציאים מהקערה ומאחדים הכל לגוש בצק אחיד.
3. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות ועד חודש.

עוגיות משובצות בחמוציות ושקדים
פשוטות מאוד להכנה, הסוד הוא בשיבוץ של התוספות הטעימות.
המרכיבים (25-20 יחידות)
1 כמות בצק בהיר (ראו מתכון בסיס)
לתוספת
1/2 כוס (50 גרם) שקדים טבעיים בלי קליפה שלמים
1/2 כוס (50 גרם) חמוציות
ההכנה
1. מכינים את הבצק לפי ההוראות במתכון הבסיס, עד לסוף סעיף 1.
2. מוסיפים את השקדים והחמוציות ומעבדים כ-10 שניות נוספות, רק עד שהתוספות נטמעות קלות בבצק.
3. מוציאים את חלקי הבצק מהקערה ויוצרים מהם שני גלילים ארוכים בקוטר כ-3 ס”מ. אם רוצים, מיישרים בעזרת משטח העבודה את הגלילים והופכים אותם למלבנים ארוכים. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות .
4. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
5. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי כ-1/2 ס”מ ומניחים בתבנית ברווחים של כ-2 ס”מ זו מזו.
6. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לפחות 10 דקות. מגישים.

עוגיות שוקו עם ציפוי רובי
האם כבר יצא לכם לאפות עם שוקולד רובי החדש והוורוד? אפשר כבר למצוא אותו ברשתות השיווק, וכדאי להכיר אותו. אני התאהבתי בחמצמצות שלו, שמשתלבת מצוין עם טעם הקקאו בעוגייה.
המרכיבים
1 כמות בצק פריך כהה (ראו מתכון בסיס)
100 גרם שוקולד רובי, שבור לקוביות
ההכנה
1. מכינים את הבצק הכהה לפי ההנחיות במתכון הבסיס (כולל הצינון).
2. מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למרובע בעובי 3 מ”מ. חותכים אותו למלבנים בגודל 3X2 ס”מ לערך. מעבירים לתבנית. מומלץ לאחסן במקרר 10-6 דקות, לפני האפייה.
4. אופים את העוגיות 12-10 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
5. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממסים במיקרוגל בהדרגה – 30 שניות בכל פעם – עד שאפשר לערבב אותו לקרם חלק. טובלים כל עוגייה עד מחציתה בשוקולד ומחזירים לתבנית. מאחסנים במקרר 10 דקות לפחות, להתייצבות. מגישים.


עוגיות שוקו עם סוכר

עוגיות מהבצק הכהה הן מעט מרירות יותר (בגלל הקקאו), ולכן, תוספת של סוכר מתקתק מצויינת עבורן.
המרכיבים (25-20 יחידות)
1 כמות בצק פריך כהה (ראו מתכון בסיס)
להברשה: 1 ביצה, טרופה
50 גרם סוכר גבישי או סוכר חום בהיר
ההכנה
1. מכינים את הבצק הכהה לפי ההנחיות במתכון הבסיס (כולל הצינון).
2. מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למרובע בעובי 3 מ”מ. קורצים בו עיגולים בקוטר כ-3 ס”מ. מניחים בתבנית, מברישים את עיגולי הבצק בביצה ומפזרים מהסוכר. מומלץ לאחסן במקרר 10-6 דקות, לפני האפייה.
4. אופים את העוגיות 12-10 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לפחות כ-10 דקות. מגישים.

עוגיות שחור-לבן עם פיסטוקים

שילוב בין שני הבצקים בסימטריה נפלאה.
המרכיבים (כ-50 עוגיות)
1 כמות בצק פריך בהיר
1 בצק פריך כהה
להברשה: 1 ביצה טרופה
100 גרם פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
ההכנה
1. מכינים את שני סוגי הבצק – כל אחד בנפרד – לפי ההנחיות במתכון הבסיס בצק כהה ללא קירור בצק בהיר מקררים כשעה.
2. מיצרים מהבצק הכהה שלושה גלילים בקוטר כ-2 ס”מ כל אחד. מצננים במקרר עד לשימוש.
3. מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק הבהיר למלבן
בהתאמה לגליל הכהה . חותכים אותו לשלושה חלקים.
4. מברישים את הגלילים הכהים בביצה, מגלגלים אותם בפיסטוקים ומהדקים היטב. עוטפים כל גליל בבצק הבהיר ומהדקים. עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות (עד 3 ימים).
5. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
6. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי כ-1/2 ס”מ ומניחים בתבנית ברווחים של כ-2 ס”מ זו מזו.
7. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לפחות 10 דקות. מגישים.

עוגיות סנדוויץ במילוי קרם לימון
הגרסה הכי רעננה של העוגיות: עם גבינת מסקרפונה בניחוח לימון.
המרכיבים (כ-12 יחידות)
1 כמות בצק בהיר
1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 כפות סוכר
ההכנה
1. מכינים את הבצק הבהיר לפי ההנחיות במתכון הבסיס (כולל הצינון).
2. מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למרובע בעובי 3 מ”מ. קורצים בו לבבות או כל צורה אחרת. מעבירים לתבנית. מומלץ לאחסן במקרר 10-6 דקות, לפני האפייה.
4. אופים את העוגיות 12-10 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
5. שמים בקערת המערבל את המסקרפונה, מיץ הלימון וקליפתו והסוכר ומקציפים דקה-שתיים, למרקם קצפתי אחיד.
6. מניחים על מחצית מהעוגיות ככפית מהקרם וסוגרים בעוגייה נוספת. מגישים.

טיפ ממיכל:

שלושה טיפים חשובים:
* לגרסת פרווה, החליפו את החמאה ב-75 גרם שמן קוקוס.
* בצק פריך אוהב קור. מומלץ לעבוד בסביבה צוננת ככל האפשר. כשהבצק מתחמם – הכניסו אותו לכמה דקות במקרר או במקפיא, וחדשו את העבודה.
* בקונדיטוריות מקצועיות, משתמשים להכנת הבצק בגלוקוז – הוא מחזק את האלסטיות של הבצק וגם נותן לו מתיקות. תוכלו למצוא גלוקוז בחנויות המתמחות במוצרי אפייה. אפשר להחליף אותו בסירופ תירס – מוצר אמריקאי פופולרי שאפשר להשיג גם ברשתות השיווק. הוא זהה לגלוקוז, אך פחות דביק ממנו. החלופה הנוספת, הזמינה מכולן, היא דבש – שיוצר בצק מתקתק אך פחות אלסטי.

5 עוגיות מבצק אחד

המרכיבים

לגרסה הבהירה

  • 100 גרם חמאה, קרה
  • ½ 1 כוסות קמח (210 גר’)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית דבש או סירופ תירס או גלוקוז
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • ההכנה

 

לגרסה השוקולדית

  • 100 גרם חמאה, קרה
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 3 כפות שטוחות (30 גרם) אבקת קקאו
  • 1 חלמון
  • 1 כפית דבש או סירופ תירס או גלוקוז
  • 50 גרם אבקת סוכר
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד