3 לביבות עם רוטב יוגורט אחד
10-14 יחידות או כ 40 סה"כ במידה ומכינים את כל הסוגים
3 סוגי רושטי עם רוטב יוגורט
מתכון שמבוסס פשוט על תפוחי אדמה בלבד מטוגנים בשמן או חמאה ללא כל חומר מקשר.
תפוח האדמה מתפקד כמקשר.
זה עובד מצוין ובעצם יוצר לביבה מושלמת.
גיוונתי בסוגי הירק ויצרתי 3 לביבות צבעוניות.
רוטב ביוגורט משלים את החגיגה.
אופן ההכנה
1. במגרדת גסה מגרדים את הירקות. מוציאים את הנוזלים ומחממים שמן במחבת בינונית. יוצרים לביבה דקה ויבשה ומעבירים למחבת. מחכים כ 3 דקות לפחות בחום בינוני (לא להפוך לפני כדי שהלביבה לא תתפרק). מוסיפים שמן והופכים כאשר צד אחד הפך זהוב. ממשיכים לטגן כ 3-4 דקות. מטבלים במלח ופלפל. ממשיכים להכין לביבות עד שהחומר נגמר.
* לאופצייה בריאה יותר בתנור: מחממים את התנור ל 210 מעלות במוד טורבו. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומברישים בשמן. יוצרים לביבה דקה בקוטר ע 4 ס"מ. ומניחים על התבנית. ממשיכים עד שהתערובת נגמרת. מתבלים במלח ופלפל. מברישים מעל בשמן (או חמאה מומסת). אופים בתנור 12-16 דקות או עד שמזהיב ומתייצב.
טיפ ממיכל:
רוטב יוגורט
2 מיכלי יוגורט
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות נענע טרייה קצוצה
1 כפית מיץ לימון
מלח ופלפל
ההכנה
לרוטב: בקערה בינונית מערבבים יוגורט, עשבי תיבול ולימון מתבלי במלח ופלפל ומגישים עם לביבות חמות
המרכיבים
רושטי בטטה ותפוחי אדמה
• 3 תפוחי אדמה קלופים קטנים
• בטטה בינונית
• שמן רגיל לטיגון או חמאה
• מלח ופלפל
רושטי זוקיני ותפוחי אדמה
• 3 תפוחי אדמה קלופים קטנים
• 2 יחידות זוקיני
• שמן רגיל לטיגון או חמאה
• מלח ופלפל
רושטי סלק , טימין ותפוחי אדמה
• 3 תפוחי אדמה קלופים קטנים
• 2 סלקים קלופים
• 1 ענץ טימין טרי או חצי כפית יבש
• שמן רגיל לטיגון
• מלח ופלפל