בלוג האוכל המומלץ michi

שקשוקה תרד מהירה

מחבת 20-22 ס"מ
4 סועדים

שקשוקה תרד וגבינות

שקשוקה תרד סופר מהירה !!
קרמית וטעימה במקרם מושלם, לא נוזלית מידי.
כזו שכיף לנגב עם לחם קרוע ושובח.
מתכון שמלכלכים בו רק את המחבת- זה עבורי מתכון סופר מהיר!!
מסכימים?
מתאים בוקר, צהרים וערב.

אופן ההכנה

  1. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים שום  כדקה . מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים  עד לרתיחה. מתבלים במלח , פלפל, צ'ילי ואגוז מוסקט. אם הרוטב סמיך מידי מוסיפים 1/4 כוס מים. מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל כשתי דקות על אש בינונית עד שהתרד מתבשל ומתכווץ. מתבלים במלח ופלפל. שוברים את הביצים לתוך הרוטב בכל מקום ששוברים ביצה יוצרים מקום  (מן גומה קטנה). מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ 5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.
  2. מתבלים מעל לביצים במלח ופלפל. מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים חם.

 

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף את הגבינה הלבנה – טוב טעם/כנען/ריקוטה בגבינה מלוחה או פטה. במידה ומחליפים חשוב לתבל פחות.
2. אפשר את השקשוקה לתנור חם 240 מעלות במוד גריל ל2 דקות לקבלת צבע זהוב ונקרמה של הגבינות.

שקשוקה תרד וגבינות

המרכיבים

  • 1/2 חבילה תרד טרי או קפוא מופשר ומסונן(100 גרם)
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 מיכל שמנת להקצפה
  • 1/2 חבילה גבינת טוב טעם או כנען או ריקוטה פרסקה מפוררת (125 גרם)
  • 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת
  • 4-5 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית צ'ילי טחון (אם רוצים)
  • כף פטרוזיליה קצוצה (אם רוצים)
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד