שקשוקה תרד
מחבת בקוטר 24 ס"מ או 3 מחבתות אישיות
שקשוקה עגבניות רוזה ותרד
שקשוקה תרד לא רק לארוחת בוקר אלא לכל ארוחה בכל שעה ביום פתרון מהיר מפתיע ומהנה.
התרד מוסיף צבעוניות, טעם ועניין למנה.
שקשוקה חלבית נפלאה, כמובן שיש גם גרסת פרווה.
חשוב להכין ככר לחם טרייה או פיתות.
מכינים במחבתות אישיות מומלץ או במחבת בקוטר 24-26 ס"מ.
התרד מוסיף צבעוניות, טעם ועניין למנה.
שקשוקה חלבית נפלאה, כמובן שיש גם גרסת פרווה.
חשוב להכין ככר לחם טרייה או פיתות.
מכינים במחבתות אישיות מומלץ או במחבת בקוטר 24-26 ס"מ.
אופן ההכנה
1. במחבת בינונית מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל, שום , פלפל חריף, פלפל אדום וכף מהפטרוזיליה עד שמזהיבות כ 3 דקות. מוסיפים את התרד עד שמתחיל להתכווץ ולהתבשל כשתי דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות והפפריקה. מבשלים כ 5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מתבלים במלח ופלפל. שוברים את הביצים לתוך העגבניות בכל מקום ששוברים ביצה יוצרים מקום (מן גומה קטנה). מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ 5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.
2. מתבלים מעל במלח ופלפל גרוס. מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים חם.
טיפ ממיכל:
לשקשוקה פרווה פשוט מכינים ללא השמנת
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה