שפצ'לה ברוטב עגבניות אפויות
6-7 אורחים
שפצ'לה speatzle ברוטב עגבניות אפויות
המנה מקורה באוסטרו הונגריה ופרושה בגרמנית "חוחית קטנה". אולי בגלל הצורה הקנה והמוזרה שיוצאת אל הסיר ויוצרת לנו גוש בצק קטנטן מאודה שיוצר מנת אטריות עבודת יד מיוחדת במינה.
המנה קלה להכנה מלבד ההתארגנות על מגש מחורר. מובטחת לכם הצלחה ואפשרות להפתיע אורחים במנה ייחודית.
אפשר למצוא את המכשיר בחנויות מיוחדות לבישול ובאינטרנט. אני אגב מצאתי את המכשיר האחרון שלי ב"מרכז המזון" בירכא.
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר (עם ווגיטרה או בלון הקצפה) מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
2. מחממים בסיר גדול לפחות 2 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל או מכשיר לשפצ'לה. מניחים על המגש מצקת גדולה מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170מעלות). חותכים את העגבניות לשמניות. מעבירים לתבנית מרובעת ומערבבים עם שמן זית, מלח, מעט פלפל וטימין, אופים 1/2 שעה בתנור.
2. מעבירים את העגבניות כולל הרוטב למחבת גדולה. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה מוסיפים את השפצ'לה והפרמזן. מחממים יחד כ 4 דקות. מתקנים תיבול ומגישים חם.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הפרמזן בחצי גביע רייקוטה ופרסקה ולשמור 2 כפות ולהוסיף מעל לפסטה המוכנה.