בלוג האוכל המומלץ michi

שטרודל תפוחים אמיתי

1 גלילה ארוכה לתבנית תנור באלכסון

שטרודל תפוחים אוסטרי מקורי


אל תיבהלו מהמונח “שטרודל” – זה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה!
בפוסט הזה יש לכם מתכון מפורט + כל הטיפים להצלחה בטוחה.

הבצק? בלי שמרים, אבל עם הרבה אהבה (ולישה של 10 דקות לפחות!).
הסוד: למתוח אותו דק דק על מפה – כן, מפה של שולחן או אי בגודל בינוני.
גם אם יהיו חורים קטנים – הם ייעלמו באפייה, מבטיחה!
💡 5 טיפים :
1. ללוש כמו שצריך – זה כל ההבדל.
2. לתת לבצק לנוח – זה מפתח לגמישות.
3. לא לחסוך בתפוחים – הם כל הטעם.
4. למתוח בעדינות, לא לפחד מחורים.
5. ולהגיש עם כדור גלידת וניל או קצפת – תלוי אם אתם בווינה או בישראל ☀️


אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים יחד כ 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעט רך. במידה והבצק יבש מוסיפים כף מים. מעבירים לקערה משומנת ומכסים. מצננים במקרר לפחות שעתיים ועד ללילה.
  2. מכינים מפת שולחן באזור שנוח לכם לרדד. מפזרים על המפה מעט קמח. מרדדים על המפה את הבצק למרובע בינוני . ממשיכים למתוח עם הידיים כמו פיצה בעדינות ומניחים פרוס על המפה. אפשר מעט לשמן את הידיים. מכניסים אגרופים משומנים מתחת לבצק ומותחים בעדינות. במידה ונוצר חור זה לא נורא, מנסים להדביק או משאירים במיוחד אם זה בשולים. מותחים את הבצק עד שהוא הופך לשקוף ורואים דרכו את המפה. כ 75* 60 ס״מ לפחות
  3. חותכים תפוחים לרבעים ולפרוסות דקות. אני נעזרתי במנדולינה. מערבבים עם לימון, סוכר וקינמון ומשהים בטמפרטורת החדר.
  4. חותכים משולי הבצק בעזרת מספרים שוליים עבים ( משאריות הבצק אפשר ליצור מיני שטרודל).
  5. מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
  6. מפזרים בעדינות (לא מברישים)על פני הבצק מעט חמאה. מוציאים מהתפוחים את הנוזלים שבתחתית הקערה. מפזרים תפוחים על מחצית מגודל הבצק מתחילים מהצד  הרחב. מכניסים מעט את השוליים ליצירת מלבן ומגלגלים בעזרת המפה עד שנוצרת גלילה שמלאה. מעבירים את הגלילה בעזרת המפה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מומלץ להניח באלכסון. מורחים בחמאה ואופים כ 30 דקות .

טיפ ממיכל:

אפשר להוסיף למילוי חצי כוס צימוקים

המרכיבים

לבצק

  • 2 כוסות קמח ( 280 גרם) – מומלץ קמח לחם או קמח פיצה – מצליח גם עם קמח רגיל
  • 1/2 כוס מים ( 120 מ״ל)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית חומץ

 

  • 1/4 כוס שמן לקערה ולרידוד
  • גרם חמאה מומסת להברשה50
  • 3 כפות אבקת סוכר לקישוט

 

למילוי

  • 7 תפוחים קלופים ( 1.2 קילו)
  • מיץ מחצי לימון
  • 3/4 כוס סוכר ( 150 גרם)
  • 1 כף קינמון
גלילה לראש העמוד