בלוג האוכל המומלץ michi

שטולן – עוגת שמרים אירופאית

1 כיכר גדולה

שטולן

אם לא טסנו השנה לשוקי הכריסטמס באירופה – לפחות נוכל להתנחם עם המלכה הבלתי מעורערת שלהם: עוגת שמרים אירופאית חורפית, עשירה בטעמי תבלינים, אלכוהול ופירות מסוכרים.
עוגת שמרים שאוכלים לא טרייה!
עוגת שמרים שחשוב להתחיל ולאכול אותה כמה ימים אחרי האפייה. משתבחת כל יום בטעמים.
מומלץ לאכול בפרוסות קטנות. עוגה עשירה בטעמים.

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה בינונית את הרום, הצימוקים, חמוציות, שקדים קליפות התפוז המסוכרת ומערבבים. משהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש. כמה דקות ועד שעה.
  2. מעבירים את החלב , שמרים, סוכר לקערת המערבל עם וו הלישה מוסיפים מעל את הקמח, הביצים, החמאה, סוכר והתבלינים ולשים כ 4 דקות . מסננים את תערובת הצימוקים מוסיפים את תערובת הצימוקים לבצק ולשים כ-8 דקות. הבצק יוצא אחיד וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לכ-45 דקות ועד לשעה וחצי. עד שהבצק מעט תופח( לא לגמרי מכפיל את נפחו).
  3. מחממים את התנור ל 175 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים אותו מעט לאליפסה שטוחה ויוצרים ממנו כיכר מוארכת באורך כ-28 ס"מ וברוחב 10 ס"מ. מניחים את הכיכר בתבנית, עם חריץ הקיפול כלפי מעלה, מכסים ומניחים להתפחה 45-30 דקות, עד שבצק תופח בכ 40%. מברישים בביצה.
  5. אופים 40 דקות,במידה ובמהלך האפייה הכיכר משחימה מידי – מכסים אותה ברדיד אלומיניום. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ-10 דקות .
  6. יוצרים בעוגה חורים עם שיפוד ( 20 חורים לפחות). מברישים את העוגה בחמאה המומסת וזורים עליה שכבה עבה מאוד של אבקת סוכר. עוטפים את העוגה ברדיד אלומיניום וניילון נצמד ומאחסנים במקום קריר, בטמפרטורת החדר, עד ההגשה.
  7. מומלץ להתחיל לאכול אחרי יום. אפשר לשמור במקום קריר ויבש עד שבוע.

טיפ ממיכל:

טיפ: אפשר גם להכין לבד קליפות תפוז מסוכרות מהירות (שמאוד מתאימות לעוגה בגלל האפייה הנוספת): קולפים את הקליפה של תפוז גדול (החלק הכתום עם קצת מהלבן) וחותכים למקלות.
לקליפות המסוכרות: מחממים יחד בסיר קטן 1/2 כוס סוכר ו-100 מ"ל מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקליפות ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות. מסירים מהאש, מניחים לצינון ומעבירים, עם הנוזלים, לכלי אטום. שומרים עד שבוע בטמפרטורת החדר. מסננים לפני השימוש.

שטולן - עוגת שמרים ארופאית

המרכיבים

• 100 מ"ל רום או אלכוהול אחר שאוהבים (אפשר גם יין)
• 1/4 1 כוסות (150 גרם) צימוקים וחמוציות
• 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים או כל סוג אגוזים שאוהבים קצוצים גס
• 1/2 כוס קליפות תפוז מסוכרות  חותכות
• קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
• 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
• 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
• 3 כוסות (420 גרם) קמח
• 2 ביצים L או 3 M
• 200 גרם חמאה רכה
• 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
• קורט מלח
• 1 כפית קינמון
• 1/2 כפית מוסקט טחון
• לציפוי:
• חמאה מומסת 50 גר'
• אבקת סוכר 80 גרם

גלילה לראש העמוד