בלוג האוכל המומלץ michi

עוף בקרמל

ל 4 סועדים

עוף אפוי בקרמל

תבנית מלאה שמכינים ממרכיבים שיש תמיד בבית ויוצאת הכי חגיגית.
תשמרו את המתכון המרשים הזה לחג.

אופן ההכנה

  1. מחממים עם שמן זית בתבנית/ סוטאז׳. צולים את השום כדקה מעבירים לצד אחד של התבנית ובצד השני שופכים במרוכז את הסוכר וממשיכים לחמם עד שבקצוות מתחיל להיווצר קרמל והצבע הופך לחום כהה יותר. מוסיפים את המים, חומץ והסויה ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מעט מסמיך והטעמים הופכים למרוכזים יותר 3-4 דקות.
  2. מחממים תנור ל 210 מעלות.
  3. מניחים את חלקי העוף ברוטב עם העור כלפי מטה. מרטיבים את חלקי העוף ברוטב, מכסים ומעבירים לתנור ל40 דקות. מורידים מכסה , הופכים את חלקי העוף, וממשיכים לאפות עוד כ 20 דקות או עד שהעוף מזהיב מאוד.
  4. אפשר לקשט בבצל ירוק ומגישים חם.

המרכיבים

  • 1 ק״ג חלקי עוף
  • 2כפות שמן זית
  • 5-7 שיני שום קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר ( אפשר גם לבן רגיל)
  • 1/3 כוס סויה
  • 1 כף חומץ ( אם רוצים – מומלץ מוסיף המון)
  • 2/3 כוס מים
גלילה לראש העמוד