שוקי עוף במרינדה פיקנטית
5-6 סועדים
עוף אפוי פקנטי בתבנית אחת
מנת עוף בתבנית או ליתר דיוק בתנור אחד.
אחד עם שומרי ותפוחי אדמה קטנים נפלאים עם מלח גס.
למי שלא אוהב טעם של אניס אני ממש מעודדת לטעום שומר אפוי , זה מעדן עם טעם אניס עדין עד כדי לא מורגש.
מנה לאוהבי מנות קצת פיקנטיות.
במהלך השנים התאהבתי במנות החריפות, זה קרה בהדרגה והיום אני כבר די אלופה!
אחד עם שומרי ותפוחי אדמה קטנים נפלאים עם מלח גס.
למי שלא אוהב טעם של אניס אני ממש מעודדת לטעום שומר אפוי , זה מעדן עם טעם אניס עדין עד כדי לא מורגש.
מנה לאוהבי מנות קצת פיקנטיות.
במהלך השנים התאהבתי במנות החריפות, זה קרה בהדרגה והיום אני כבר די אלופה!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל220 מעלות (מומלץ במוד טורבו). מערבבים תפוחי אדמה עם חצי משמן הזית ומלח גס ועוטפים בנייר אלומיניום .שומר מערבבים בקערה עם שמן זית, לימון ומלח גס.
2. משמנים תבנית בשן זית. בקערה קטנה מערבבים סרירצ'ה עם שמן הזית שנותר ובצל.מסדרים בתבנית שוקי עוף, ראש שום ושומר מברישים את שוקי העוף במשרה מתבלים במלח ופלפל ומכסים בנייר אלומיניום. מניחים את תפוחי האדמה העטופים ליד התבנית או בקומה מתחת בתנור. בתנור אופים את הכול יחד 30 דקות מורידים את נייר האלומיניום מהתבנית ופותחים את נייר האלומיניום של תפוחי האדמה וממשיכים עוד 20-30 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים . מגישים חם וביחד.
3. נשמר 3 ימים במקרר.
טיפ ממיכל:
אפשר להחיף את הסרירצ'ה ב1/3 כוס קטשופ מעורבב בשתי כפות סויה.
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניקצקי
פורסם ב: שבועון לאישה