רושטי – הלביבה השוויצרית
למחבת בקוטר כ 20 ס"מ
לביבה ללא גלוטן הרושטי השוויצרי
הלביבה השוויצרית שמכינים ממרכיב אחד בלבד (מלבד מלח ושומן לטיגון, כמובן).
התוצאה? לביבה סופר קריספית, ללא קמח, וקלה להכנה.
🍏 הפתעה שוויצרית: מגישים אותה לצד רסק תפוחים – שילוב שמאזן בין קריספיות למתיקות עדינה.
🛠️ איך מכינים? הסוד הוא להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים קלות (אל-דנטה) – בלי מאמץ מיותר של סחיטה בבדים או מסננות.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
התוצאה? לביבה סופר קריספית, ללא קמח, וקלה להכנה.
🍏 הפתעה שוויצרית: מגישים אותה לצד רסק תפוחים – שילוב שמאזן בין קריספיות למתיקות עדינה.
🛠️ איך מכינים? הסוד הוא להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים קלות (אל-דנטה) – בלי מאמץ מיותר של סחיטה בבדים או מסננות.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחים אדמה מכוסים במים קרים עד לרתיחה, ממשיכים להרתיח 2-3 דקות ומסננים. תפוחי האדמה עדין קשים מבחוץ – ממש אל דנטה. מצננים כ 10דקות בטמפרטורת החדר.
- מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת גס. מרגישים ממש שכל הנוזלים קלועים כמו ג׳לי. מתבלים במלח.
- מחממים מחצית מהשמן ומחצית מהחמאה במחבת. יוצקים את תפוחי האדמה ומפזרים באופן אחיד על המחבת. מטגנים על אש בינונית כ 12-15 דקות או עד שהקצוות מזהיבים לגמרי. בעזרת מכסה או צלחת הופכים וממשיכים לטגן על אש בינונית עוד כ 10-12 דקות.
- מעבירים חם לצלחת הגשה או קרש חיתוך ומגישים עם רוטב שאוהבים.
- אצלי בבית הגישו את הרושטי עם רסק תפוחי ושמנת חמוצה, תנסו!
המרכיבים
- 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים
- 4 כפות שמן
- 30 גרם חמאה ( אם רוצים)
- מלח