בלוג האוכל המומלץ michi

רושטי – הלביבה השוויצרית

למחבת בקוטר כ 20 ס"מ

לביבה ללא גלוטן הרושטי השוויצרי

הלביבה השוויצרית שמכינים ממרכיב אחד בלבד (מלבד מלח ושומן לטיגון, כמובן).

התוצאה? לביבה סופר קריספית, ללא קמח, וקלה להכנה.


🍏 הפתעה שוויצרית: מגישים אותה לצד רסק תפוחים – שילוב שמאזן בין קריספיות למתיקות עדינה.


🛠️ איך מכינים? הסוד הוא להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים קלות (אל-דנטה) – בלי מאמץ מיותר של סחיטה בבדים או מסננות.

סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחים אדמה מכוסים במים קרים עד לרתיחה, ממשיכים להרתיח 2-3 דקות ומסננים. תפוחי האדמה עדין קשים מבחוץ – ממש אל דנטה. מצננים כ 10דקות בטמפרטורת החדר.
  2. מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת גס. מרגישים ממש שכל הנוזלים קלועים כמו ג׳לי. מתבלים במלח.
  3. מחממים מחצית מהשמן ומחצית מהחמאה במחבת. יוצקים את תפוחי האדמה ומפזרים באופן אחיד על המחבת. מטגנים על אש בינונית כ 12-15 דקות או עד שהקצוות מזהיבים לגמרי. בעזרת מכסה או צלחת הופכים וממשיכים לטגן על אש בינונית עוד כ 10-12 דקות.
  4. מעבירים חם לצלחת הגשה או קרש חיתוך ומגישים עם רוטב שאוהבים.
  5. אצלי בבית הגישו את הרושטי עם רסק תפוחי ושמנת חמוצה, תנסו!

המרכיבים

  • 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים
  • 4 כפות שמן
  • 30 גרם חמאה ( אם רוצים)
  • מלח
גלילה לראש העמוד