רוסטביף
ל 8 סועדים
רוסטביף סינטה עם שום וחרדל
מנה מרכזית קלאסית נפלאה ומושלמת לחג.
קונים חומר גלם טוב ומכאן המתכון קל 15 דקות הכנה ועם תוצאה מרשימה במיוחד.
זו מנה שמכינים ללא מאמץ וההצלחה מובטחת בגלל איכות הבשר.
בונוס מתכון לגזרים המתוקים שאופים ליד!!
המדריך שלי לרוסטביף המושלם.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 210 מעלות. קולפים את השום ויוצרים בנתח הבשר בעזרת סכין כ 8 חורים בעומר 2-3 ס"מ ומכניסים אליהם את שני השום. קוצצים את עלי הרוזמרין ומעבירים לקערה קטנה ומערבבים עם חרדל ומחצית משמן זית. מורחים את הבשר מכל צדדיו. מחממים מחבת גדולה עם השמן שנותר על אש גבוה ומטגנים את נתח הרוסטביף כ 3-4 דקות בכל צד. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפים 20 דקות. מורידים את חום התנור ל180 וממשיכים ולאפות 18-27 דקות (למדיום פחות זמן ולמדיום לכיוון הוולד אן את כל הזמן שנותר). מוציאים מהתנור ומשהים כ 15 שעה לפני שמגישים. מעבירים למגש הגשה. מעבירים את הנוזלים מתחתית התבנית לסיר קטן עם יין ומביאים לרתיחה כ 2-3 דקות. מתבלים עם מלח ופלפל ומגישים חם לצד הרוסטביף כרוטב.
2. נשמר 3-4 ימים מקרר. אפשר לאכול קר. למי שאוהב וול אפשר לחתוך לפרוסות וצרוב כמה שניות על מחבת.
טיפ ממיכל:
לגזר המתוק: מחממים תנור ל 210 מעלות. 1 חבילה של מיני גזר שטופה (או 300 גרם רבעי גזרים). מבשלים כדקה במים רותחים עם כפית מלח. מעבירים לכלי חסין חום ומוסיפים 2 כפות דבש, 1 כף שמן זית , מפזרים מלח, 1 כף סוכר חום מעל. אופים כ 12-15 דקות או עד שמזהיב. אפשר בתנור יחד עם הרוסטביף.