קנלוני במילוי גבינה וכרובית
לתבנית פירקס בגודל בינוני ל 4 סועדים
קנלוני אפוי במילוי כרובית וגבינות
עלי הלזניה והקנלוני שלא זקוקים לבישול מקדים עשו אצלי מהפך במטבח והפכו מנות אלו לשבועיות בתפריט המשפחתי.
מנה צמחונית – חלבית נפלאה.
מוכרחה להודות שבעזרת המנה הזו לימדתי את ילדי לאכול כרובית.
שילוב של בשמל וכרובית יוצר ארוחה מעודנת.
מנה צמחונית – חלבית נפלאה.
מוכרחה להודות שבעזרת המנה הזו לימדתי את ילדי לאכול כרובית.
שילוב של בשמל וכרובית יוצר ארוחה מעודנת.
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מחממים כליטר מים עד לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומבשלים את פרחי הכרובית כשתי דקות או עד שהפרחים מתרככים. מסננים את הפרחים וחותכים אותם מעט לפרחים קטנים יותר. מניחים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
- לבשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים, חלב ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה (כדי למנוע גושים). מורידים מהאש. מוסיפים את הגבינה. מוסיפים לבשמל את הכרובית ומערבבים קלות. מתבלים במלח ,פלפל ואגוז מוסקט.
- לרוטב: במעבד מזון טוחנים יחד עגבניות, בזיליקום, שמן זית ושום. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל 190 מעלו. משמנים את תבנית האפייה יוצקים מעל את רוטב העגבניות. ממלאים את הקנלוני בבשמל והכרובית (מומלץ בעזרת שקית זילוף או כפית משני הצדדים) . מניחים את הקנלוני בתבנית על לרוטב. יוצקים מעל 2/3 כוס מים חמים ואם נשאר מהבשמל אפשר גם לפזר מעט מעל. מכסים בנייר כסף היטב ואופים כ 20 דקות מכוסה כדי שהפסטה תתבשל. מפזרים מעל פרמזן ואופים כ 10-15 דקות או עד שהקנלוני מזהיב מעט.
- מגישים חם.
טיפ ממיכל:
נשמר כיומיים במקרר, מומלץ לחמם שוב במיקרוגל.
המרכיבים
- 1 חבילה קנלוני (250 גר')
- 1 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים
לבשמל
- 100 גר' קמח 3/4 כוס קמח
- 80 גר' חמאה
- 2 מיכלים שמנת לבישול או 2 כוסות חלב
- 100 גר' גבינה צהובה מגוררת או מוצרלה מגוררת
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
לרוטב
- 1 כוס עגבניות קלופות מקופסא (240 מ"ל)
- 1 ענף בזיליקום טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- מלח ופלפל
- 2/3 כוס מים חמים
לקישוט
- 50 גר' פרמזן מגורר (אם רוצים)
מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל