בלוג האוכל המומלץ michi

קבב מושלם בפיתה

ל 10 יחידות בגודל בינוני

קבב מנצח

קבב ופיתה שמכינים יחד בגריל.
הטריק לקבב הכי רך שיש
קבב בתיבול נפלא וברכות מרבית הודות לשני מרכיבים מפתיעים !!
בעוד הקבב נח לו בקומה השנייה של הגריל וובר נאפה ממש מתחתיו פיתות עבודת יד עם כיס מושלם.
אפייה וצריבה במכסה סגור ולכמה דקות בגריל יוצרת סביבה ותנאים לאפיית פיתות תפוחות וחמימות.
ארוחת קבב חלומית.
מתכון בשיתוף עם ניין מוצרי צריכה היבואנית הרשמית של weber בישראל.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד מלח כדתי דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ומשיכים ללוש כ12 דקות. מכבים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחלקים את הבצק ל 10 כדורים שוווים. מניחים מכוסים ל 10 דקות.
  3. בקערה בינונית מערבבים את מרכיבים הקבב ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים מהתערובות כ 10 קבבים בגודל בינוני . מניחים על משטח מכסים ומעבירים למקרר עד לשימוש.
  4. מדליקים את הגריל ונותנים לו להתחמם לפחות 8 דקות.
  5. מקמחים קלות משטח ובעזרת מערוך יוצרים מכל כדור עיגול בצק בעובי 0.5 ס״מ. מכבים ומשהים עד לשימוש, אין צורך בהתפחה שנייה.
  6. . משמנים מעט את הקבבים. צולים את הקבבים כ 3 דקות על אש גבוהה מכל צד או עד שמזהיבים. מעירים אותם לקומה השנייה בגריל לסיום הצלייה ולשמירה על הרכות הפנימית של הקבב.
  7. מניחים את הפיתות על רשת הגריל. סוגרים את המכסה ל 2-3 דקות או עד שהפיתה מתנפחת ויוצרת כיס. הופכים את הפיתות למד השני וסוגרים את המכסה לעוד 2 דקות.
  8. מוציאים את הקבבים והפיתות מהגריל. מגישים חם עם סלטים שאוהבים בפיתה.

טיפ ממיכל:

פיתות עבודת יד זה רק בונוס קטן.
אפשר כמובן להשתמש בפיתות קנויות.

המרכיבים

לקבבים

  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 1/4 כוס פרורי לחם
  • 1 כף גדושה אריסה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 בצל קלוף ומגורר
  • 1 כף חומץ בלסמי שמערבבים עם 1/2 כפית סודה לשתייה

 

  • מלח ופלפל

 

 

לפיתות ( ל10 יחידות)

  • 1/2 קילו קמח רגיל או קמח לחם ( 1/2 3 כוסות+ כף)
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם טריים
  • 1/4 1 כוסות מים ( 300 מ״ל)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח ( 6 גרם)

 

גלילה לראש העמוד