קארי ירוק עם כדורי בשר וחצילים
4-5 סועדים
תבשיל קארי ירוק עם כדורי בשר
האהובה ביותר היא שילוב של כדורי בשר וחצילים.
ביום שישי האחרון ביתי הגדולה הוזמנה לארוחת ערב וברגע האחרון התבקשה להביא מנה עיקרית. כמובן שהכנו את המנה הכי ממכרת והכי מהירה שיש.
לפי הדיווחים זב היה מסמר הערב!
צילמנו את כל השלבים עבורכם.
מגישים עם אורז לבן.
לגמרי מגוון את כדורי הבשר מהמטבח האיטלקי ונותן משב רוח רענן לבשר הבקר הטחון.
מנה שהיא קדירה אסייתית מהירה וכל חימום נוסף רק משביח את טעמיה.
אופן ההכנה
1. לקארי :במעבד מזון או בלנדר קוצצים יחד את הכוסברה עם חלב קוקוס לבלילה ירוקה.
2. בקערה בינונית מערבבים בשר טחון עם פפריקה, פרורי לחם וג'ינג'ר ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ. מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן שומשום 1 כף שמן קנולה וצולים את כדורי הבשר על אש גבוה עד שמזהיבים כ 3-4 דקות. במחבת נוספת מחממים את יתרת השמנים ומטגנים את החצילים על אש גבוהה עד להזהבה תוך כדי ערבוב כ 5-6 דקות.
3. מוסיפים את בלילת הקארי והחצילים למחבת הגדולה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10-15 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את האפונה מביאים לרתיחה ומתקנים את התיבול בעזרת סויה ומלח. מגישים חם.
המרכיבים
לכדורי הבשר
• 600 גרם בשר טחון
• 1/3 כוס פרורי לחם
• 1 כף ג'ינגר מגורר דק
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כף כוסברה טרייה קצוצה דק
• 4 כפות שמן שומשום
• 1 חציל גדול חתוך לקוביות
• 3 כפות שמן קנולה
• 1 כוס אפונה קפואה מופשרת או טרייה
•
לקארי
• 1 כוס עלי כוסברה טרייה
• 1 כף גדושה משחת קארי ירוק (אם רוצים לחיזוק במיוחד הפיקנטיות)
• 1-2 כפות סויה
• 1קופסא חלב קוקוס או קרם קוקוס
• מלח ופלפל