צלי בקר עם ין אדום ובצלים
ל 6-8 סועדים
צלי בקר קלאסי בקלי קלות
אין חג בלי צלי מהחלומות.
בשר רך שמתבשל לאט עם בצלי אשלוט מתקתקים – מנה שממלאת את כל הבית בריח של חג.
10 דקות הכנה, קצת סבלנות, וכל פעם שמחממים – היא רק משתבחת.
אני אוהבת לפרוס אותו דק כשהוא קר, ואז לחמם ולהגיש עסיסי ומושלם.
שנה טובה.
בשר רך שמתבשל לאט עם בצלי אשלוט מתקתקים – מנה שממלאת את כל הבית בריח של חג.
10 דקות הכנה, קצת סבלנות, וכל פעם שמחממים – היא רק משתבחת.
אני אוהבת לפרוס אותו דק כשהוא קר, ואז לחמם ולהגיש עסיסי ומושלם.
שנה טובה.
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית בסיר גדול או מחבת סוטאז׳. מטגנים את נתח הצלי כ 4-5 דקות על אש גבוהה מכל צד או עד שמזהיב. מוסיפים ירקות שורש ובצל לצידי הסיר ומטגנים כ 5 דקות.
- מוסיפים כף קמח וממשיכים לטגן כדקה. יוצקים מעל יין ומים כך שיכסו את הנתח כ 2/3 מגובה הבשר. מביאים לרתיחה ומוסיפים רסק עגבניות, מעט מלח ופלפל וטימין. מכסים ומורידים לאש נמוכה ומבשלים מכוסה כ 2.5 – 3 שעות עד שמתרכך. בודקים עם מזלג. הופכים את הצלי במהלך הבישול כל 40 דקות.
- מצננים במקרר כמה שעות או לילה עם הרוטב. חותכים את הנתח הקר לפרוסות דקות. בינתיים מחממים את הרוטב ואם יש צורך מצמצמים מעט ע״י רתיחה קלה של 5-10 דקות כדי להעצים את הטעמים. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מחזירים את נתחי הצלי לסיר ומבשלים כמה דקות עד לחימום מלא ומגישים.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הבצלים בכרישה חתוכה לפיסות ברוחב כ 3 ס"מ.
המרכיבים
- 2-2 ק״ג נתח לצלי ( כתף, שריר, פילה מדומה)
- 3 כפות שמן זית
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 3-4 ענפי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- כ 18-20 שלוטים קלופים ( או בצלי פנינה)
- 1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל
- 3 ענפי טימין
- 2 כפות רסק עגבניות
- 5 כוס יין אדום ( 375 מ״ל)- אפשר חצי יבש או יין יבש וכף סילאן
- 1 ליטר מים
- מלח ופלפל