פשטידת גרטן צבעונית
לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
קיש גרטן בטטה ותפוחי אדמה
המנה שהיא הכי שבועות שיש.
פשטידה שהיא גם גרטן!!!
מנה סופר מפנקת של גרטן קטיפתי שנאפה בבצק עשבי תיבול
התוספת האהובה על כולם הופכת לפשטידה מושלמת.
פשטידה שהיא גם גרטן!!!
מנה סופר מפנקת של גרטן קטיפתי שנאפה בבצק עשבי תיבול
התוספת האהובה על כולם הופכת לפשטידה מושלמת.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור 185 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל מרכיבי הבצק כ 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא מעבר. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
- חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות דקות מאוד (מומלץ במנדולינה). בקערה בינונית מערבבים יחד שמנת, חלב, ביצים, אגוז מוסקט וגבינה. מתבלים במלח ופלפל.
- על משטח מקומח מרדדים מחצית מהבצק לעיגול התואם את התבנית בעובי כ 0.3 מ״מ. מעבירים אותו לבסיס התבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. נועצים מזלג בבסיס התבנית כמה פעמים. מעבירים למקפיא ל10 דקות לקירור והתייצבות. מסדרים את פרוסות הבטטה צמודות בהיקף כך שהן נשענות באלכסון על שולי התבנית. במעגלים צפופים ומתחלפים של בטטה ותפוח אדמה. מתבלים במעט מלח מעל לירקות. יוצקים בעדינות מעל ובין הירקות את הבלילה מפזרים עלי טימין מעל. ואופים כ 55 דקות או עד שהירקות רכים (בודקים עם מזלג). מגישים חם.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין את הפשטידה גם עם בצק מוכן
המרכיבים
לבצק ( מתאים ל 2 פשטידות קוטר 24 ס״מ)
- 180 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כוסות + כף גדושה קמח (300 גרם)
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה ( 70 גרם)
- 1 כפית מלח (6 גרם)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מים קרים (60 מ"ל)
- 3 כפות עשבי תיבול קצוצים ( אני השתמשתי בפטרוזיליה וטימין)
למילוי
- 2 בטטות קלופות בגודל קטן
- 3 תפוחי אדמה בינונים קלופים
- 1 מיכל שמנת להקצפה או שמנת לבישול (250 מ"ל)
- 1/5 כוס חלב ( כ 50 מ״ל)
- 3 ביצים
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כוס קשקבל או פרמזן מגורר דק (50 גרם)
- 1 גבעול טימן טרי מופרד לעלים
- מלח ופלפל