פרנץ טוסט עשבי תיבול
כ14 יחידות
פרנץ טוסט מלוח עם עשבי תיבול
פרנץ טוסט מלוח זה פתרון מושלם לשבת בבוקר הכנה של 20 דקות אולי כולל הטיגון.
כשהתחלתי לחשוב על טעמים מיוחדים לפרנץ טוסט ציפיתי בעלי בעלי תבלין מגוונים (חששתי שזה יהיה לא נוח ועלי התבלין ינשרו ממנו בטיגון) וזה פשוט היה קל מושלם "קסם" ונראה כמו פרנץ טוסט "גורמה".
אז אם יש קהל מגוון לארוחת הבוקר ממליצה להכין חצי פרנץ טוסטים מיוחדים מלוחים וחצי רגיל שאפשר לפזר עליהם סוכר וקינמון או לאכול פשוט עם מייפל/ ממרח שוקולד.
כשהתחלתי לחשוב על טעמים מיוחדים לפרנץ טוסט ציפיתי בעלי בעלי תבלין מגוונים (חששתי שזה יהיה לא נוח ועלי התבלין ינשרו ממנו בטיגון) וזה פשוט היה קל מושלם "קסם" ונראה כמו פרנץ טוסט "גורמה".
אז אם יש קהל מגוון לארוחת הבוקר ממליצה להכין חצי פרנץ טוסטים מיוחדים מלוחים וחצי רגיל שאפשר לפזר עליהם סוכר וקינמון או לאכול פשוט עם מייפל/ ממרח שוקולד.
אופן ההכנה
- שמים בקערה מתאימה את השמנת, החלב והביצים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים קלות.
- מחממים מחבת עם מעט שמן על להבה גבוהה. טובלים את פרוסות הלחם אחת בכל פעם משני הצדדים מוציאים מקערה ומניחים ומהדקים את עשבי התיבול משני הצדדים ב (לא להשרות את הלחם מעבר ל כמה שניות בנוזל , שלא יתפרק) – הם לא נופלים זה הקסם הם ממש נדבקים, מטגנים את הלחם כ3 דקות מכל צד. במידת הצורך מוסיפים שמן. כשהלחם מתחיל להזהיב, מנמיכים את עוצמת הלהבה. ממליחים מעט. מכינים ומטגנים כך את כל הפרוסות.
- מגישים חם, מומלץ לצד סלט של בוקר וגבינה שאוהבים.
טיפ ממיכל:
בהחלט אפשר להחליף את השמנת בחלב ולטבול את הפרנץ טוסט בבלילה של חלב וביצים בלבד
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה