פריטטת ירקות
מחבת 24-26 ס"מ
פריטטה עם ירקות וגבינה
סוף הקיץ… חם לנו ולח לנו.
אני מחפשת ארוחת ערב קלילה ונוחה להכנה.
הפריטטה היא בדיוק מתכון שמשדרג חביתה לארוחה צבעונית ממש ב 10 דקות.
התוספות במתכון הן ההמלצה שלי אבל ממש מומלץ להשתמש באריות כמו פסטה או תפוחי אדמה מהארוחה הקודמת. בכלל להחליף לירקות שהילדים אוהבים או דרך הפריטטה להרגיל אותם לירקות חדשים!!!
את הפריטטה שלי אני מסיימת בתנור אז כדי לחסוך בזמן הדליקו תנורים.
אני מחפשת ארוחת ערב קלילה ונוחה להכנה.
הפריטטה היא בדיוק מתכון שמשדרג חביתה לארוחה צבעונית ממש ב 10 דקות.
התוספות במתכון הן ההמלצה שלי אבל ממש מומלץ להשתמש באריות כמו פסטה או תפוחי אדמה מהארוחה הקודמת. בכלל להחליף לירקות שהילדים אוהבים או דרך הפריטטה להרגיל אותם לירקות חדשים!!!
את הפריטטה שלי אני מסיימת בתנור אז כדי לחסוך בזמן הדליקו תנורים.
אופן ההכנה
1. בקערה בינונית טורפים את הביצים, ריויון, גבינה יחד ומתבלים במלח ופלפל.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). מחממים מחבת עם שמן. מטגנים יחד את הירקות שתי דקות . מוסיפים פסטה מתבלים ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבלילה משאירים על אש בינונית כשתי דקות. מעבירים לתנור וממשיכים לאפות כ 8-10 דקות (בגלל עובי החביתה מומלץ לאפות אותה). או עד שהיא מזהיבה. מוציאים, מחלקים לפרוסות ומגישים.
טיפ ממיכל:
ממש לא לפחד להכניס מחבת עם ידית פלסטיק לתנור – כמעט כולם עמידות לחום.
צילום: דני לרנר
פורסם ב: שבועון לאישה