בלוג האוכל המומלץ michi

פסטה ברוטב שמנת פטריות כמו במסעדות

ל 4 סועדים

פסטה מהירה ברוטב שמנת פטריות

הבת שלי יצאה אתמול לאפטר קצר מהמילואים.
הכנתי לה את הפסטה שהיא הכי אוהבת ובטעמים עמוקים בדיוק כמו במסעדות.
הבסיס לטעם העמוק במנה הם פטריות שיטקי והכי מומלץ מיובשות.
פינוק לפני שהיא חוזרת לבסיס

אופן ההכנה

  1. יוצקים על הפטריות 1/2 כוס מים רותחים ומניחים בצד. אחרי כ 10 דקות מסננים את הפטריות (שומרים את מי ההשריה). את הפטריות חותכים לפרוסות דקות.
  2. מכינים את הפסטה לפי הוראות ההכנה על האריזה. ( שומרים חצי כוס ממי הבישול במידה ומשתמשים בפטריות שיטקי טריות).
  3. מחממים חמאה במחבת ומטגנים שום ועלים מרווה כשתי דקות על אש גבוהה. מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים כ 4 דקות או עד מזהיבות מעט. מוסיפים קמח ואגוז מוסקט ומטגנים עוד כדקה.
  4. מוסיפים שמנת וחלב ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל . מוסיפים את מי הפטריות או מי הפסטה. מוסיפים את הפסטה מערבבים. מוסיפים חצי מהגבינה.
  5. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מגישים חם ומקשטים בגבינה ועלי מרווה.

המרכיבים

  • 1 חבילה פסטה אוהבים
  • 1 3-4 פטריות שיטקי מיובשות או טריות
  • כ 400 גרם פטריות טריות חתוכות לפרוסות ( סלסלה וחצי)
  • כף חמאה או שמן זית
  • 2שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות.
  • 1 גבעול מרווה מופרד לעלים
  • 1 כף שטוחה קמח או קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 מיכל שמנת להקצפה או שמנת לבישול
  • 1/2 כוס חלב
  • 2/3 כוס פרמזן מגורר( כ 70 גרם)
  • מלח ופלפל גרוס
גלילה לראש העמוד