פנקייק תפוחי עץ
3-4 יחידות כגולות
פנקייק עם תפוחי עץ גרמני
מנת פנקייק שאכלתי לאורך ילדותי, בטעם תפוחים וקרמל (מתכון אוסטרי/ גרמני).
הפינוק האמיתי היה כשאמא שלי הכינה אותם לארוחת ערב (אין כמו מנת סוכר טובה בערב).
ממש ממתק לארוחת ערב.
מדובר בבלילה שהיא בין קרפ ולפנקייק שממלאים במרכז תפוחים בניחוח קרמל.
אין ספק שהתפוחים הם הכוכב!
זה מתכון שהוא האח של הקייזרשמרן רק פחות ידוע אבל לא פחות טעים.
הפינוק האמיתי היה כשאמא שלי הכינה אותם לארוחת ערב (אין כמו מנת סוכר טובה בערב).
ממש ממתק לארוחת ערב.
מדובר בבלילה שהיא בין קרפ ולפנקייק שממלאים במרכז תפוחים בניחוח קרמל.
אין ספק שהתפוחים הם הכוכב!
זה מתכון שהוא האח של הקייזרשמרן רק פחות ידוע אבל לא פחות טעים.
אופן ההכנה
1. שמים בקערת המערבל או ידני את הקמח, אבקת האפייה, מלח, סוכר והביצים ומקציפים לבלילה אחידה. מוסיפים את חלב וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. מפזרים את הסוכר במחבת ומממים על להבה גבוהה עד שבהיקף מתקבל קרמל. מניחים את החמאה על הסוכר ומחממים עוד כדקה מוסיפים את התפוחים ומבשלים תוך ערבוב עדין 5-4 דקות, עד שהם מצופים היטב בקרמל. מסירים מהכיריים.
3. מניחים על להבה בינונית מחבת בקוטר 24 ס"מ (מומלץ נון סטיק) משמנים אותה ומחממים כ-2 דקות. מוסיפים מצקת מהבלילה ומטגנים עד שהיא מתייצבת. מניחים במרכז הפנקייק כ-1/4 מכמות התפוחים ומקפלים את הפנקייק לשניים. מעבירים לצלחת. מכינים כך את יתרת הכמות. אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר, ומגישים.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה