
פנה קוטה קוקוס ותאנים פרווה
5-6 כוסות מנה אחרונה
פנה קוטה קוקוס תאנים מהירה
פנה קוקוס טבעוני פרווה מופלא.
קינוח מהיר במיוחד ומרשים מעוטר בתאנים נפלאות.
מומלץ להשתמש בקרם הקוקוס ולא בנוזל קוקוס -לטעם חזק יותר של קוקוס.
קינוח מהיר במיוחד ומרשים מעוטר בתאנים נפלאות.
מומלץ להשתמש בקרם הקוקוס ולא בנוזל קוקוס -לטעם חזק יותר של קוקוס.
אופן ההכנה
- מניחים בצד 4-3 תאנים. את השאר חותכים לקוביות. מערבבים עם הסוכר חום ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
- שמים בסיר את חלב הקוקוס ו-2/3 כוס הסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון במשך כ-15 דקות.
- מערבבים בכלי מתאים את הג'לטין ומי הוורדים ומניחים לכ-2 דקות, לספיחת הנוזלים. מחממים במיקרוגל כ-30 שניות, עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים אותו לסיר הקוקוס, מוסיפים גם את קוביות התאנים ומערבבים היטב.
- יוצקים את הפנה קוטה לכוסות ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. מוציאים , מעטרים בתאנים ששמרנו ומגישים עם דבש או סילאן ליד. מומלץ להכין באותו היום.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את התאנים בפירי שאוהבים . בראש השנה מתאים להחליף בגרגרי רימון.

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה