בלוג האוכל המומלץ michi

פיש אנד צ'יפס הכי קל לקיץ

4 סועדים

מקלות דגים פיש אנד צ'יפס מהיר הכנה

תשמעו סיפור: עוד בימי הקייטרינג כשהכנו והסעדנו חתונות גדולות. התעקשנו לא להגיש מנות בטיגון עמוק.
האמנו שהמנות שלנו נפלאות ולא צריכות את הטעם הממכר של הטיגון העמוק.
בנוסף ההתעסקות בשמן חם באירוע גדול מוסיפה ללוגיסטיקה ולא התאים לנו.
זוג אחד חמוד במיוחד שהיה לנו קשר אישי אליו התעקש בקבלת הפנים על פיש אנד צ'יפס ואנחנו כמובן הסכמנו (נחמדות מיוחדת של הזוג והכרות אישית עם ההורים).
התקשרנו לחברנו הטוב השף שגיא בנוז מקייטרינג עלי דפנה שעשה ועושה חתונות גדולות ומסובכות והוא אמר מיד יש לי טריק זה ממש לא בעיה. הכי קל שיש.
סוף הסיפור: הכנו לחתונה קילוגרמים של רצועות דג מוסר טרי וטבלנו בציפוי הסודי של שגיא. זה טוגן בסמוך לאורחים וזו הייתה אחת המנות המופלאות שטעמתי.
אין כמו אוכל רחוב מחומרי גלם טריים ומשובחים.
טיב הדג הטרי והציפוי הדק והעדין יצרו מנה מתובלת מופלאה לחתונה מדהימה.
אז לקראת חופשת הקיץ שממש כאן הינה מנת דגים שילדים יתאהבו בלי הטרחה של ביצים ופרורי לחם. זה עובד מעולה עם דגים (הרבה יותר מאשר בשר).
המתכון ללא גלוטן
חולקת אתכם את המתכון.
הצ'יפס עם ה"פיש" יכול להיות קלאסי שמטגנים או האפוי עם הטריק שפרסמתי לפני כמה ימים. מומלץ!!
אוכל רחוב שמתאים לילדים וילמד אותם הקיץ לאהוב דגים!!
צ'יפס אפוי בתנור עם טריק בקישור:
https://l.michi.co.il/bakedchips

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן לחום של כ 180 מעלות בסיר חשמלי או שמכניסים כף עץ לשמן ונוצרות בועות בגודל בינוני מסביב. מערבבים בקערה קורנפלור ופפריקה. טובלים את פיסות הדג היטב מכל הצדדים בקורנפלור. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ 3-4 דקות או עד שמזהיב.
2. מגישים בסמוך לטיגון. אפשר לשמור קריספי וחם בתנור על חום בינוני 160 מעלות. כ 30 דקות עד לארוחה.

טיפ ממיכל:

לגבי סוג הדג: מומלץ טרי כמובן וכדאי שהפילה יהיה יחסית עבה. עם דגים קטנים זה פחות עובד.

פיש אנד צ'יפס מהיר

המרכיבים

  • 800 גרם פילה דג טרי ללא עור חתוך למקלות באורך כ 3 ס"מ ורוחב של כ 0.8 ס"מ(מוסר, בורי, לברק, ברמונדי ואפשר גם סלמון – מומלץ טרי)
  • 150 גרם קורנפלור (1 כוס + 1 כף גדושה)
  • 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
  • 800 מ"ל שמן קנולה
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד