בלוג האוכל המומלץ michi

פיצה ורודה

2 פיצות בינוניות או אחת גדולה בקוטר 40 ס"מ

פיצה ורדה עם סלק

פיצה ורודה בקלי קלות.
פיצה ורודה ממי הסלק שמוסיפים בבצק, טבעי לגמרי!!
אני מקפידה להכין פיצה ביתית לבני משפחתי.
היא קלה להכנה טרייה וטעימה במיוחד.
על מנת לגוון אני משחקת בטעמים ובמתכון הזה גם בצבעים.
פיצה ורודה מפתיעה וטריפה. בהכנה פשוטה במיוחד.
עוד גיוון וטרנדיות לטעם הוא תוספת עלי הרוקט מעל.

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן מבשלים את הסלקים מכוסים במים עד מתרככים כ15-20  דקות. מוציאים את הסלקים  (חותכים לשמניות או פרוסות דקות) וממשיכים להרתיח את המים שיתאדו כ1/4 מהנוזלים לחיזוק הצבע הסגול. מצננים עד לשימוש במקרר לפחות 20 דקות לפ
  2. לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, 280 מ"ל מי סלק,  מלח ו4  כפות שמן זית (מומלץ שהמלח והשמן יהיו מרוחקים מהשמרים). ולשים כ 10 דקות על מהירות בינונית. בתחילת התהליך אחרי כ 2 דקות בודקים את הבצק (במידה והבצק יבש מוסיפים מים במידה ולח מוסיפים מעט קמח). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות) . מרפדים  תבנית  אפייה בנייר אפייה. על משטח מקומח מרדדים עיגול (בערך בקוטר 40 ס"מ) או שני עיגולים קטנים יותר בעובי כ 1/2  מ"מ  ומעבירים לתבנית. מפזרים על הפיצות  או הפיצה עגבניות שרי, סלק מבושל, אורגנו וכדורי מוצרלה . מברישים מעל עגבניות השרי, הסלק ושולי הפיצה משמן הזית שנותר. מתפיחים כ 10 דקותם. שופכים על תחתית התנור חצי כוס מים ומכניסים הפיצות ל 15 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  4. מגישים חם מאוד ומפזרים עלי רוקט טריים מעל.

 

 

 

טיפ ממיכל:

למי שלא אוהב סלק בפיצה ועדין רוצה את אפקט הואו של הפיצה הוורדה. אפשר כמובן להקפיא את הסלק חתוך לסלט הבא שנכין!

המרכיבים

  • 2 סלקים קטנים קלופים חצויים או סלק גדול
  • ½ ק"ג קמח
  • 1 כפית מלח
  • 20 גרם שמרים טריים או 7  יבשים
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 250 גר' עגבניות שרי חצויות
  • 250 גר' כדורי מוצרלה קטנים או מוצרלה מגוררת
  • 1 ענף אורגנו מופרדים לעלים (אם רוצים) או כפית אורגנו יבש
  • 1 חבילה קטנה עלי רוקט טריים (אם רוצים)
גלילה לראש העמוד