בלוג האוכל המומלץ michi

פבלובה חגיגית מיוחדת

1 יחידה בקוטר כ 22 ס"מ

פבלובה שיש עם שוקולד פירות

פבלובה שיש לפסח – הכי מרשימה, הכי קלה!
מרנג נשמע מתוחכם? תכלס – יש לו נוסחה גאונית שקל לזכור:
משקל הסוכר = פי 2 ממשקל החלבונים.
(כל חלבון שווה בערך 30 גרם – תעשו את החשבון וזהו!)
יש 3 שיטות להכנת מרנג, חלקן דורשות חימום,
אבל אני בחרתי בשבילכם את הדרך הכי פשוטה, בלי להסתבך –
כדי שתוכלו להכין את הקסם הזה לחג,
ולקצור מחמאות גם אחרי החג.

אופן ההכנה

  1. למרנג: מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר על מהירות גבוה. כאשר הקצף הופך יציב לגמרי מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את אבקת הסוכר עד שמתקבל קצף חלק ומבריק. מחממים את התנור ל 100 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.
  2. לשיש: מניחים את השוקולד בקערה ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות וערבוב עד שכל הגושים נעלמים.
  3. בעזרת כף יוצרים מעל למרנג פסי שוקולד דקים בשני כיוונים. בעזרת כף גדולה מעבירים את המרנג המשויש אל נייר האפייה ויוצרים עיגול לא מדויק בקוטר כ 20 ס״מ וגובה של כ 4 ס״מ. במידת הצורך מציירים שוב פסי שוקולד על המרנג ומעבירים לתבנית. יוצרים בעזרת כף או מרית במרכז המרנג גומה גדולה.
  4. מעבירים לתנור ואופים במשך שלוש שעות או עד שהפבלובה יבשה לגמרי ( גם בבסיס).
  5. למילוי: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר ופודינג וניל לקצפת יציבה כ 2-3 דקות. ממלאים את גומת הפבלובה בקצפת. מסדרים מעל פירות ומקשטים בשוקולד המומס שנותר. אני הוספתי גם דבש מעל.

המרכיבים

  • 4 חלבונים
  • 120 גרם סוכר ( חצי כוס + 2 כפות)
  • 120 גרם אבקת סוכר ( שקית+ 2 כפות)

 

  • 80 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

 

  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה או שמנת צמחית
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט וניל פודינג
  • 300 גרם פירות עונה חתוכים
גלילה לראש העמוד