
עראיס קלאסי
8 חצאי פיתות/ 8 יחידות
עראיס במילוי בשר
חצי פיתה צלויה (במחבת או על הגריל) במילוי בשר טחון ששומרת על הלחות והטעמים של המילוי המדהים.
הגיע אלינו מסוריה ולבנון והפכה ללהיט ואוכל רחוב פופולארי בישראל.
לאוהבי קציצות בשר מלאות טעם ורכות.15 דקות הכנה!
לא צריך לפתוח מנגל , אפשר לחלוטין להכין על מחבת וכדי להשלים את האוירה מומלץ על מחבת פסים חמה.
כמובן שהולך מצוין עם טחינה – מתכון מצורף
הגיע אלינו מסוריה ולבנון והפכה ללהיט ואוכל רחוב פופולארי בישראל.
לאוהבי קציצות בשר מלאות טעם ורכות.15 דקות הכנה!
לא צריך לפתוח מנגל , אפשר לחלוטין להכין על מחבת וכדי להשלים את האוירה מומלץ על מחבת פסים חמה.
כמובן שהולך מצוין עם טחינה – מתכון מצורף
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת 8 קציצות וממלאים את הפיתות.
2. מחממים מחבת (מומלץ פסים, אפשר גם גריל) ומשמנים אותה קלות. צולים את הפיתות כ-3 מכל צד.
3. מעבירים את הפיתות לתבנית וצולים בתנור 4-3 דקות נוספות. מגישים חם, מומלץ לצד טחינה.
טיפ ממיכל:
1. טחינה
מערבבים 100 מ"ל טחינה גולמית 4 כפות גדושות עם 1/3 כוס מים ומיץ מ-1/2 לימון. מוסיפים מלח (אפשר גם שום כתוש ורבע כפית כמון אם אוהבים).
2. לא לפחד להכניס את המחבת עם ידית הפלסטיק לתנור. כמעט כל המחבתות האיכותיות באות עם פלסטיק איכותי שעמיד לחום תנור של עד 200 מעלות ואף יותר.
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה