עראייס טבעוני
8 יחידות
עראייס טבעוני של סלק ובטטה
מנה טבעונית מופלאה שהכנתי לאירועים גדולים וטבעונים בקייטרינג הייתה קציצות סלק ובטטה רכות וטעימות.
שילוב מופלא בין שני ירקות נהדרים שיחד יוצרים טעם עמוק ורך לקציצה צבעונית.
יחד עם שיבולת שועל אין בכלל צורך בביצים ומכאן הגיע הרעיון למלא את תערובת הקציצות הנפלאה כל כך בחצי פיתה וליצור עראיס מופלא.
הצריבה והאפייה בפיתה מוסיפה לקציצה טעמים וניחוחות נוספים.
מנה מהירה וקלילה להכנה.
מתכון לא רק לטבעונים – פשוט טעים!!
שילוב מופלא בין שני ירקות נהדרים שיחד יוצרים טעם עמוק ורך לקציצה צבעונית.
יחד עם שיבולת שועל אין בכלל צורך בביצים ומכאן הגיע הרעיון למלא את תערובת הקציצות הנפלאה כל כך בחצי פיתה וליצור עראיס מופלא.
הצריבה והאפייה בפיתה מוסיפה לקציצה טעמים וניחוחות נוספים.
מנה מהירה וקלילה להכנה.
מתכון לא רק לטבעונים – פשוט טעים!!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה 19 מעלות. בקערה מערבבים בטטה, סלק, פפריקה ושיבולת שועל ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב עד שנוצרת עיסה דביקה.
2. ממלאים את חצאי הפיתה ב3 כפות מהעיסה ומהדקים היטב. מחממים מחבת גדולה/ מחבת פסים/ גריל ומשמנים בשמן זית. צולים כשלוש דקות מכל צד ומברישים בשמן זית את המילוי של העראיס. מעבירים לתנור ל6-7 דקות. מומלץ להגיש חם עם טחינה וסחוג.
3. נשמר כשלושה ימים במקרר . אפשר ללחמם שוב בתנור או המחבת.
טיפ ממיכל:
אפשר לפזר מעל לעראיס מעט שומשום לקישוט
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה