בלוג האוכל המומלץ michi

עראיס דגים

ל8 יחידות

עראיס דגים בניחוח חריימה

טויסט מגניב לעראיס המסורתי.
עראיס עדין ומופלא של דגים (מתובל היטב!).
עדכון ביניים : עראיס (אוכל רחוב) המנה שכבשה את המדינה.
בשר בקר טחון מתובל היטב ממולא בחצי פיתה ועולה כך לגריל לצריבה ארוכה – מעדן אמיתי.
בוורסיה שלי – קציצת דגים מעט פיקנטית בפרנה ששומרת על הרכות והטעמים. מומלץ!
אפשר כמובן גם בפיתה בדיוק כמו העראיס הרגיל ואפשר כמובן לצלות במחבת פסים ואולי אף מומלץ בגלל העדינות של הדג.

אופן ההכנה

1. חותכים את הפלפלים וצ'לי ופרוסות דקות, חותכים את פילה הדג לקוביות. בקערה בינונית מערבבים דג, 1 כף שמן זית, אריסה, שום קטוש , כוסברה ומתבלים במלח ופלפל תוך כדי ערבוב.
2. חוצים את הפרנה לשתיים – אפשר באלכסון, מוציאים מהמילוי . 1/4 מהמילוי קוצצים דק ומוסיפים לתערובת הדג. ממלאים כל פרנה ב2 פרוסות עגבנייה וקציצת הדג. מברישים בשמן זית. מחממים מחבת (לאפקט של הצריבה אם יש מומלץ מחבת פסים) או גריל (מומלץ לשמן מעט – אפשר בספריי). צולים כ 3 דקות מכל צד וכדקה בקצוות ומגישים. מומלץ עם אריסה וטחינה/ מיונז.
3. נשמר כיומיים במקרר . אפשר ללחמם שוב בתנור או במחבת.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין את המנה עם מגוון דגים: מוסר, דניס, אמנון ואפילו סלמון כמובן.

המרכיבים

• 4 פרנות מלבניות (אפשר להחליף כמובן ל 5 פיתות)
• 800 כר' פילה בורי ללא העור
• 5 יחידות מיני פלפל אדום
• 1 פלפל אדום חריף
• 2 עגבניות תמר חתוכות לפרוסות
• 2 כפות שמן זית
• 1 כפית אריסה (או רוטב עגבניות שאוהבים)
• 1 שן שום קטושה
• 1 כף כוסברה טרייה קצוצה דק (למי שלא אוהב אפשר כמובן פטרוזיליה)
• מלח פלפל
• 1 כף שמן או תרסיס למחבת או לגריל

גלילה לראש העמוד