עוף חמוץ מתוק עם תפוז
4-5 סועדים
עוף בטמפורה עם רוטב תפוזים חמוץ מתוק
טעם משובח של עוף בטמפורה עם רוטב חמוץ מתוק ומרענן.
טעם סופר ממכר של מנה אסייתית מושלמת שאנחנו כל כך אוהבים והפעם עם תפוזים.
העוף מטוגן בטמפורה קלה לכנה שמכינים בכמה דקות.
את הרוטב הסמיך ושופכים מעל.
הקריספיות של הטמפורה והרוטב המיוחד נפגשים למנה מנצחת.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!
טעם סופר ממכר של מנה אסייתית מושלמת שאנחנו כל כך אוהבים והפעם עם תפוזים.
העוף מטוגן בטמפורה קלה לכנה שמכינים בכמה דקות.
את הרוטב הסמיך ושופכים מעל.
הקריספיות של הטמפורה והרוטב המיוחד נפגשים למנה מנצחת.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!
אופן ההכנה
- טמפורה: מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור, ביצה וסודה. טורפים היטב כדקה.
- מחממים בסיר בינוני או ווק את השמן.
- טובלים את נתחי העוף בטמפורה. מעבירים פיסה אחר פיסה לשמן כ 10-15 פיסות בכל סבב ל 3-4 דקות או עד שמזהיב. במידה ומזהיב מהר מידי מורידים את עוצמת האש. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג (כדי לשמור על קריספיות של הטמפורה אפשר את הנתחים להעביר המוכנים לתנור שחומם ל 175 מעלות עד סיום הטיגון).
- מערבבים את מרכבי הרוטב יחד בסיר בינוני. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב ועד שמסמיך מעט ומגיע לרתיחה.
- יוצקים רוטב חם על העוף ומערבבים בזהירות. מגישים חם. מומלץ להגיש עם אורז.
המרכיבים
- 600-700 גרם פילה עוף או חזה עוף חותך לקוביות בגודל 1.5*2 ס"מ
לטמפורה
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
- 1 ביצה
- 3/4 כוס (180 מ"ל) משקה סודה
- 1 כפית סויה
- שמן לטיגון עמוק
לרוטב
- מיץ מתפוז גדול (כ 90-100 מ"ל)
- 2 כפות סויה
- 1/3 כוס ציר עוף או ירקות (אפשר מאבקה)
- 3 כפות דבש
- 1 כפית חומץ אורז או חומץ יין לבן
- 1 כף צ'ילי מתוק (אם רוצים)
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר טרי (אם רוצים)
- 1/2 כפית צ'ילי יבש
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות שומשום לקישוט
- 1 ענף בצל ירק חתוך לפרוסות דקות לקישוט
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל