
קוביות עוף ברוטב לימון
ל 4 סועדים
קוביות עוף בלימון מתוק
מנה שהילדות שלי אוהבות לאכול ואני אוהבת להכין.
המנה המנצחת שלי בבית.
מוכנה בכמה דקות וטעימה בטירוף.
אלמנטים אסייתיים קטנים יחד עם עוף סופר רך והרבה רוטב.
שנים זו המנה שהבנות תמיד מבקשות ונוצרה בהשראת העוף החמוץ מתוק משנות ה 80 יחד עם לימונים רבים שנשארו מעץ הלימון בכניסה לבית כל שנה.
אחרי שכבר הכנתי לימון כבוש, קוביות מיץ לימון קפוא וטארט לימון מצאנו מנה שמבוגרים וילדים אוהבים.
במתכון הלימון משתלב עם קרמל מהיר שיחד עם מליחות מדגיש טעמים והופך את המנה למנצחת.
המנה המנצחת שלי בבית.
מוכנה בכמה דקות וטעימה בטירוף.
אלמנטים אסייתיים קטנים יחד עם עוף סופר רך והרבה רוטב.
שנים זו המנה שהבנות תמיד מבקשות ונוצרה בהשראת העוף החמוץ מתוק משנות ה 80 יחד עם לימונים רבים שנשארו מעץ הלימון בכניסה לבית כל שנה.
אחרי שכבר הכנתי לימון כבוש, קוביות מיץ לימון קפוא וטארט לימון מצאנו מנה שמבוגרים וילדים אוהבים.
במתכון הלימון משתלב עם קרמל מהיר שיחד עם מליחות מדגיש טעמים והופך את המנה למנצחת.
אופן ההכנה
1. בקערה בינונית מערבבים קוביות עוף עם קורנפלור וסויה. מחממים במחבת גדולה או ווק שמן ומגנים את קוביות העוף עד שמזהיבות מעט מכל הצדדים כ 5-6 דקות. מסיתים את הקוביות הצידה ומוסיפים לצד הריק סוכר. ממשיכים לחמם עד שנוצר קרמל בצדדים במבעבע. מערבבים את קוביות העוף לתוך הקרמל. מוסיפים מים ולימון ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 3-4 דקות על אש בינונית או עד שגושי הסוכר הומסו והרוב מעט הסמיך.
2. מתקנים תיבול עם מלח או סויה. מוסיפים בצל ירוק אם רוצים ומגישים עם אורז לבן או נודלס רגיל או שעועית.

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל