בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שיש בחושה גבינה אוכמניות

לתבנית קוטר 24-26

עוגה בחושה משודרגת

עוגת שיש גבינה – הבחושה הכי מושלמת שתכינו!
עוגה רכה, נימוחה ויפהפייה, מנוקדת בבצק כהה ומילוי גבינה יציב.
לא צריך מיקסר – רק ערבוב קל וזהו.
מעל מפזרים פירות אדומים ואלוהים איזו תוצאה!
מתוקה, רכה, עם ביס חמצמץ וממכר.
אני הכנתי בתבנת קוטר 26.
שימו לב סרטון ממש כאן למטה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות טורבו או 180 חום רגיל.
  2. בקערה בינונית או קערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר כדקה עד שמבהיר מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים באיטיות עד שהבלילה הופכת אחידה ולא מעבר.
  3. מוציאים 1/4 מהבלילה לקערה קטנה ומוסיפים כף קקאו וכף חלב ומקציפים לבלילה אחידה.
  4. בקערה נוספת מערבבים את כל מרכיבי בלילת הגבינה לבלילה אחידה.
  5. משמנים תבנית ויוצרים בבסיס את בלילת העוגה הבהירה. מעל מנקדים בכפות של בלילת הקקאו. בין נקודות הקקאו מניחים כל פעם כף של בלילת עוגת הגבינה. בעזרת קיסר או מזלג יוצרים שיוש.
  6. מפזרים מעל את הפירות. אופים כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה גם במרכז. מצננים כחצי שעה ומגישים עם אבקת סוכר.

טיפ ממיכל:

אפשר בלי פירות אדומים.
אפשר להחליף בשוקולד צ'יפס או קוביות אפרסקים/ שזיפים/ משמשים

המרכיבים

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר ( 100 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 גרם)
  • 1/2 כוס שמן פחות 2 כפות ( 100 מ״ל)
  • 1/2 1 כוסות קמח ( 210 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם)

 

  • 1 כף גדושה קקאו
  • 1 כף חלב

 

  • למלית הגבינה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1 ביצה
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ( כ 30 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס פירות אדומים טריים או קפואים שאוהבים
  • אבקת סוכר לקישוט
גלילה לראש העמוד