חלת שבלולי תלישה במילוי אווז מעושן
תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ
לחמניות תלישה במילוי חזה אווז מעושן ותרד
חלת לחמניות תלישה רכות במילוי מושלם לארוחה בשרית נפלאה.
כל כך טעימות ורכות שהן ארוחה נהדרת ליד סלט או ירקות חתוכים.
מילוי מטורף עם ניחוח מעושן בבצק שמרים חד פעמי !!
ההשראה ללחמניות היא המאפייה במלון "ריץ" פריס שם למדתי בישול לפני יותר מעשרים שנה.
האופה במקום הכין לחמניות עם חזה אווז מטוגן חלומיות שאני זוכרת עד היום.
כל כך טעימות ורכות שהן ארוחה נהדרת ליד סלט או ירקות חתוכים.
מילוי מטורף עם ניחוח מעושן בבצק שמרים חד פעמי !!
ההשראה ללחמניות היא המאפייה במלון "ריץ" פריס שם למדתי בישול לפני יותר מעשרים שנה.
האופה במקום הכין לחמניות עם חזה אווז מטוגן חלומיות שאני זוכרת עד היום.
אופן ההכנה
- למילוי: במחבת בינונית מחממים שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל וחזה האווז כשלוש דקות על אש בינונית עד שמזהיבים. מוסיפים תרד טרי או קפוא ומטגנים יחד עוד 2-3 דקות (לתרד הטרי עד שהוא מתכווץ ולקפוא עד שהנוזלים מתייבשים).
- לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל החומרים מלבד המלח והשמן. מתחילים ללוש כדקה ומוסיפים את המלח והשמן. ממשיכים ללוש עוד כ 8 דקות. במידה והבצק לח מידי מוסיפים מעט קמח ובמידה והבצק קשה מידי מוסיפים 2-3 כפות מים. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפוח.
- להרכבה: משמנים תבנית אפייה. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן באורך כ 35 ס"מ ורוחב 25 ס"מ ובעובי 0.5 מ"מ. מפזרים את המילוי על המלבן באופן אחיד. מגלגלים וחותכים לשבלולים בעובי כ 5-6 ס"מ. מעבירים לתבנית ברווחים של כ 2.5 ס"מ האחד מהשני. מתפיחים כ 30-40 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
- לאפיה: מחממים תנור ל170 מעלות. מברישים את הבצק בשמן בזית שנותר. אופים כ 45 דקות או עד שמזהיב ויציב במכרז. מגישים חמים באותו היום.
טיפ ממיכל:
הבצק מתאים לעוד שלל מילויים (אנטי פסטי, בצל כרישה ועוד…) ולחמניות מלוחות.
המרכיבים
לבצק
- 600 גרם קמח (מומלץ קמח לחם
- 300 מ"ל מים (1/41 כוס)
- 10 גרם שמרים יבשים (1כפות) או 30 טריים
- 30 גרם סוכר (3 כפות)
- 1 ביצה
- 1 כף דבש או סילאן
- 2 כפיות מלח (10 גרם)
- 80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
למילוי
- 1/2 1חבילה עלי תרד טריים או 200 גרם עלי תרד קפואים, מופשרים ומסוננים
- 1/2 בצל קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 200 גרם חזה אווז חתוך לקוביות בגודל בינוני 0.7*0.7 מ"מ
- 1/2 שמן זית
- מלח במידת הצורך
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק