בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת פרג קסומה

תבנית מרובעת 22*22 או עגולה 22-24 ס"מ - לא מומלץ בתבנית קפיצית

עוגת פרג ב 3 שכבות

עוגה מבלילה אחת שיוצרת באפייה 3 שכבות שונות וקסומות.
טרנד מאוד פופולארי באירופה שיוצא עוד יותר מושלם עם פרג.
הפרג נפרד באופן מאוד מובחן משאר השכבות ויוצר קונטרסט מושלם.
בלילה יחסית נוזלית שיוצרת בחימום 3 שכבות נפרדות כאשר בבסיס נוצר פלאן נפלא, מעל עוגה בחושה עם רוב הפרג ובפני העוגה לקח עננים מופלא.
מעבר לנראות הקסומה הטעם הוא יוצא מן הכלל במיוחד לאוהבי פרג.
זה לא רק טריק מרהיב זה מעדן.
אני מאוד אוהבת להשתמש בפרג שלם הוא פחות מריר ונותן קרנץ נפלא בביס.
במידה ואתם משתמשים בטחון מומלץ בטחון טרי כמובן (אני שומרת את הטחון במקפיא סגור היטב עד לשימוש הבא).
עוגה פשוטה להכנה אבל צריך לשים לב לכמה פרטים…. היא הצליחה לי באופן מושלם רק בפעם השנייה. הדגשים אצלי בטיפים.
בכל מקרה גם אם נוצרות רק שתי שכבות היא מושלמת עם אבקת סוכר, קרם פרש או קצפת מומתקת מעט.

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן מחממים על אש נמוכה חמאה ושוקולד תוך כדי ערבוב עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש ומשהים בטמפרטורת החדר.
  2. מחממם תנור ל160 מעלות. משמנים תבנית אפייה היטב (ממליצה לרפד את הבסיס בנייר אפייה)
  3. בקערה בינונית מקציפים חלמונים, סוכר וסוכר וניל עד שהחלמונים מבהירים מעט כדקה  לא מעבר.
  4. בקערה גדולה עם מטרפה מערבבים חמאה שהומסה עם שוקולד, קמח, פרג, מים, מיץ לימון וחלב. מוסיפים גרידת לימון . מערבבים היטב.
  5. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח כ 3 דקות במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב מאוד. מקפלים קצף חלמונים בעדינות לקצף החלבונים ומוסיפים בעדינות לתערובת הפרג. מקפלים רק עד שמתערבב ולא מעבר. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות או עד שיציב למגע במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים כ 10 דקות. מעבירים למקרר לפחות 4 שעות לפני חיתוך (מומלץ ללילה). חותכים ומגישים עם אבקת סוכר או שמנת מתוקה מוקצפת עם סוכר וניל וכפית אינסטנט וניל.

טיפ ממיכל:

1. הקסם נוצר מבלילה נוזלית יחסית וקצף חלבונים חזק. להקפיד על כל הנוזלים במתכון ולקפל בעדינות את החלבונים שיתערבבו ולא יותר מידי.
2. הדרך הבטוחה להצלחה: למי שיודע מראש שהוא מפספס בקיפול החלבונים מומלץ להוסיף את תערובת החלמונים לפרג לערבב עם מטרפה ואז לבסוף להוסיף חלבון מוקצף וכאן להקפיד לא לערבב יתר על המידה אפילו שיישארו גושים קטנים של חלבון בבלילה.
2. בפעם הראשונה יצאו לי שכבות לא מושלמות והכנתי פעמיים נוספות ויצאו לי עוגות יפיפיות.
3. לעוגה גבוהה השתמשו בתבנית קוטר 20.
4. לא להשתמש בתבנית קפיצית בתבנית כזו החלב נוזל החוצה ולא נוצרות השכבות.

המרכיבים

  • 40 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד לבן חתוך גס או חתוך לטבליות
  • 5 ביצים גודל M או 4 גודל L מופרדת לחלבונים וחלמונים (הולך גם 3 ביצים L ואחת M)  למקצוענים בין 240-260 גרם ביצים סה"כ
  • 100 גרם סוכר
  • 1 שקית תמצית ווניל
  • 100-120 גרם פרג שלם או טחון (אני השתמשתי בשלם)
  • 1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל) – מומלץ לשקול – זה חשוב במתכון
  • גרידה מלימון אחד
  • 4 כפות מים + 1 כף מיץ לימון
  • 55 גרם קמח (1/3 כוס +כף)
  • קורט מלח
גלילה לראש העמוד